ZI ISTORICA la Londra! Moment UNIC pentru un club GIGANT din Europa! Omul care a schimbat totul in 17 ani magici

Autor: Sport.ro
Marti 01 Octombrie 2013, 14:02

	ZI ISTORICA la Londra! Moment UNIC pentru un club GIGANT din Europa! Omul care a schimbat totul in 17 ani magici

►Pe ei, olteni! Pacos - Pandurii, joi 22:00, IN DIRECT la PRO TV si Voyo.ro!

1 octombrie 1996 este o data pe care niciun fan al echipei Arsenal nu o va uita. Este ziua in care Arsene Wenger a fost adus la club pentru a-l inlocui pe  Bruce Rioch. Pe banca formatiei londoneze, Wenger a realizat cele mai mari performate din istoria clubului, stabilind recorduri greu de egalat.

De-a lungul celor 17 ani, Arsenal a disputat 964 de meciuri  cu Wenger antrenor,cele mai multe pe care un singur antrenor, dintre care a castigat 558 si chiar daca va pierde urmatoare 138 de meciuri, va ramane antrenorul cu cel mai mare procentaj al meciurilor castigate.

In decursul celor 17 ani, antrenorul francez a adus 11 trofee in vitrina, printre care 4 cupe ale Angliei, 4 Supercupe si 3 trofee Premier League. Cel mai important trofeu a fost castigat in sezonul 2003-2004, cand Arsenal a castigat Premier League fiind nevinsa si devenind a doua echipa care primeste trofeul Premier League placat cu aur.

De la transformarea lui Thierry Henry intr-un golgheter la vanzarea lui Van Persie catre Manchester United, de la achizitiile lui Vieira, Petit, Ozil si promovarea mai multor tineri, la 8 ani fara niciun trofeu castigat, Wenger a
oferit momente de bucurie si triste fanilor echipe si continua sa ramana pe banca echipei, in ciuda criticilor primite.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

E.U. YES LA VOT. Fricile care ar putea distruge democraţia în UE. "Devenim o fortăreaţă"
BRAT