Anglia

"Afara cu toti tiganii din Romania si Bulgaria!" Un scouter de la Man United, concediat pentru atacuri xenofobe la adresa romanilor

Un scouter danez care lucra pentru Manchester United a fost concediat dupa o serie de atacuri rasiste si xenofobe la adresa imigrantilor din Estul Europei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 10:02
Data actualizarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 10:26

Torben Aakjaer, un scouter danez care lucra pentru Manchester United, a fost concediat dupa ce a postat pe retelele de socializare mai multe atacuri rasiste si xenofobe, indreptate in special inspre imigrantii proveniti din Europa de Est.

Aajkaer fusese suspendat din functie de United pe termen nedeterminat si a fost concediat ieri, dupa ce jurnalistii de la The Guardian au semnalat comentariile scouterului pe mai multe retele de socializare.

Intr-una dintre postari, danezul face referire la imigrantii din Europa de Est care "ar trebui trimisi acasa cu un sut in fund".

"Ar trebui sa fii prea mult implicat in mafia rosie din Copenhaga, sa crezi ca n-ar trebui ca toti esticii de c***t sa fie trimisi peste granita cu un sut in fund. Da, in cazul asta generalizez. Nu e vorba despre un polonez care munceste din greu pe santier, sau despre un sofer de taxi ceh. E vorba despre tiganii din Romania, Bulgaria etc. N-ar trebui sa le aratam niciun pic de mila.", a scris Aakjaer pe o retea de socializare.

Intr-o conversatie cu un prieten pe Facebook, scouterul danez a abordat si subiectul atentator de la Charlie Hebdo.

"Sper ca macar acum francezii sa-si dea seama ca trebuie sa-si scoata tot c***l pe care il au in tara. Sa speram ca alte tari, printre care si Danemarca, sa urmeze eficient acest sfat."

Intrebat de jurnalistii de la The Guardian despre postarile de pe retelele de socializare, Torben Aakjaer a spus ca "aceste cuvinte sunt scoase din context".

"Cred, intr-adevar, ca ar trebui sa ne inchidem granitele, asa cum multi danezi cred, dar nu am folosit cuvinte agresive in postarile mele. Nu am scris niciodata indemnuri rasiste. Nu ma consider deloc rasist si sunt socat de ce mi se intampla", a spus fostul scouter al lui Manchester United.

Modifică setările cookies