Elisabeta Lipă, nemulțumită după rezultatele de la Europenele de canotaj: "Valoarea nu e cea adevărată, cea care o vor afişa la Paris"

Canotaj campionatul european de canotaj Elisabeta Lipa Alte sporturi sursa foto: Federația Română de Canotaj
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2024, 12:13
Data actualizarii: Luni 29 Aprilie 2024, 12:16

Elisabeta Lipă a declarat, la sosirea delegaţiei României de la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, că este mândră de rezultatele sportivilor români, dar a subliniat că aceştia îşi vor adevărata valoare la Jocurile Olimpice de la Paris.

"A fost un European greu, care s-a desfăşurat în condiţii vitrege, cu ploaie, vânt, cu dezavantaje pe culoare. Dar aceşti sportivi minunaţi au trecut peste neajunsuri şi au spart gheaţa în acest an, pentru că e prima competiţie oficială pe 2024 după un cantonament extrem de lung. Iar toate aceste sacrificii s-au făcut pentru a fi cât mai buni la Jocurile Olimpice.

Eu sunt foarte mândră de aceste rezultate. Eu îmi doresc acest rezultat la Jocurile Olimpice. Şi chiar mai bun, pentru că valoarea sportivilor noştri la ora actuală nu este cea adevărată, cea care o vor afişa la Paris", a afirmat Elisabeta Lipă.

Preşedinta s-a arătat bucuroasă de faptul că România a reuşit să câştige aurul în proba de dublu vâsle, categorie uşoară, prin Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen, după opt ani.

"Sunt fericită pentru că prima zi de competiţie am încheiat-o cu un titlu european pe care l-am aşteptat opt ani. Şi aici vorbesc despre Ionela şi de Gianina, care, nu ştiu, ori i-a prins bine măritişul, ori pauza, cert este însă că amândouă au revenit la forma lor de invidiat.

Sunt ferm convinsă că la Europene ce am văzut este puţin pe lângă ce vom vedea la ele în continuare. Mi-aş dori enorm de mult ca ele să urce pe cea mai înaltă treaptă la podiumului la Jocurile Olimpice, pentru că se ştie că după Paris categoria uşoară se desfiinţează şi apare beach rowing. Şi ele au toate şansele, mai ales că sunt convinsă că au băgat şi frica în adversari", a explicat oficialul.

Ce a spus Elisabeta Lipă despre Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Preşedinta a ANS a explicat locul 3 obţinut la dublu vâsle feminin prin faptul că Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, neînvinse de aproape cinci ani, prin faptul că acestea nu sunt roboţi.

"La dublu fete sigur că doare rezultatul, pentru că ne-am obişnuit cu victorii. Dar fetele au parcursul lor, toată lumea vrea să te învingă atunci când demonstrezi atâta timp. Dar să nu uităm că ele nu sunt roboţi, n-au şuruburi, sunt şi ele două fete, două fete hotărâte, dornice de performanţă atunci când consideră ele că trebuie să o aibă. Pentru că pe lângă ambiţia de care dau dovadă sunt şi foarte încăpăţânate. Şi ştiu ele când şi cum să facă", a precizat Elisabeta Lipă.

România a încheiat pe locul secund în clasamentul final, cu opt medalii, patru de aur, două de argint şi două de bronz, fiind devansată de Marea Britanie (8-1-1), dar terminând înaintea Italiei (2-3-3), a Norvegiei (2-0-1), a Germaniei (2-5-1).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!