Un pusti de 16 ani, tanara speranta a pescuitului, la Campionatul National de pescuit la crap: "Cel mai mare peste avea 13 kg"

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Iulie 2012, 21:03
Data actualizarii: Sambata 14 Iulie 2012, 21:12

Cine crede ca e usor sa fii pescar se insala. Meseria se invata de mic. Chiar daca n-au inca voie sa participe, copiii au venit pe Lacul Corbu din Mamaia la Campionatul National de pescuit, ca sa fure meserie de la profesionisti.

Concurentii de la Campionatul National de pescuit au fost urmariti cu atentie de un pusti care vrea sa fure meserie de la ei. Andrei Panait are 16 ani si pana acum n-a reusit sa ajunga la competitie pentru ca a avut treaba la scoala.

Reporter: Iti place mai mult la peste decat la scoala?
Andrei Panait: Mie imi place, dar trebuie sa imi placa amandoua.

Reporter: De ce pescuit si nu fotbal?
Andrei Panait: Si fotbal mai joc dar pe mine ma atrage mai mult pescuitul.

Reporter: Cum te-ai apucat sa pescuiesti?
Andrei Panait: Am inceput la varsta de 7 ani, mergand cu unchiul meu si de atunci , in 2010 m-am apucat de pescuit la crap

Andrei viseaza sa ajunga si el sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial de pescuit.

"Cel mai mare peste pe care l-am prins avea 13 kilograme"

Andrei a avut ce sa vada pe Lacul Corbu din Mamaia. Pescarii dau asaltul final in ultima etapa a campionatului national. Castigatorii se decid duminica. Ei vor reprezenta Romania la Mondialul din septembrie, care se va desfasura tot pe Lacul Corbu.
Un grec a venit si el in inspectie la Mamaia. Este managerul echipei Greciei, e fan Romania, si abia asteapta Mondialul din septembrie.

"Cred ca o sa fie cel mai tare campionat din ultimii ani din tot parcursul campionatelor mondiale. Romania are peste si a facut si investitii foarte mari", spune Georgios Georgiadis.

Pana acum Romania a iesit de trei ori vicecampioana mondiala la pescuit.

"De data nu m-ar deranja sa iesiti voi pe primul si noi pe doi", mai spune Georgios Georgiadis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!