Virale

Cuplul de IMIGRANTI care salveaza omenirea de Covid. Au lucrat in laborator NON-STOP, chiar si in ziua nuntii

Ugur Sahin (55) de ani sotia sa, Oezlem Tuereci (53 de ani) se afla in spatele dezvoltarii primului vaccin contra coronavirusului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Noiembrie 2020, 10:49
Data actualizarii: Marti 10 Noiembrie 2020, 10:53

Gigantul farmaceutic Pfizer, in colaborare cu compania germana BioNTech, a anuntat ieri crearea primului ser care a trecut toate testele si care va putea fi folosit incepand din luna decembrie in lupta cu Covid-19.

In acest context, presa internationala a scos la iveala povestea fascinanta a directorului BioNTech, Ugur Sahin, fiul unui emigrant turc, la fel ca si sotia sa, Oezlem Tureci, o fiica de medic.

Cei doi si-au dedicat intreaga cariera  pentru a descoperi tratamente impotriva cancerului, iar acum au pus umarul in batalia pe care intreaga omenire o poarta impotriva coronavirusului. Conform propriilor declaratii, cei doi au lucrat in propriul laborator inclusiv in ziua nuntii.

Dupa ce au castigat experienta cu o companie farmaceutica de mici dimensiuni, pe care au vandut-o, Ugur si Oezlem au infiintat BioNTech in 2008, iar in prezent se afla in Top 100 cei mai bogati oameni din Germania.

CITESTE SI

Modifică setările cookies