coronavirus Virale

Vaccinul Covid-19 va fi lansat inaintea Craciunului! Anunt urias din partea Universitatii Oxford

Compania AstraZaneca impreuna cu Universitatea Oxford din Marea Britanie vor primi aprobarea pentru vaccinul Covid-19, care urmeaza sa fie lansat pe piata inaintea Craciunului.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2020, 13:13
Data actualizarii: Marti 27 Octombrie 2020, 00:31

Anuntul a fost facut de profesorul Adrian Hill, care conduce cercetarea privind vaccinul impotriva coronavirusului la Universitatea Oxford.

Cercetarea se realizeaza impreuna cu compania AstraZaneca, care era vazuta drept un lider in cursa pentru dezvoltarea vaccinului pentru Covid-19.

Potrivit Daily Star, primii care vor primi vaccinul vor fi pacientii cu risc ridicat si personalul medical din Marea Britanie. 

Asta inseamna ca vaccinului i se va oferi autorizare completa, ceea ce inseamna ca restul populatiei din Marea Britanie ar urma sa primeasca vaccinul incepand cu startul anului 2021.

Saptamana trecuta un voluntar din Brazilia al proiectului AstraZaneca a murit din cauza noului coronavirus, insa ulterior s-a dovedit ca decesul nu a provenit din cauza vaccinului.

"Licenta initiala va fi pentru utilizare de urgenta. Vor dori sa vada si mai multe date privind siguranta si poate eficacitatea inainte de a da o licenta pentru vaccinarea tuturor. In aceasta tara, prioritatile noastre sunt destul de clare. Vom vaccina persoanele cu risc ridicat inainte de a vaccina tinerii, pe cei sanatosi si pe cei care prezinta un risc mai redus. Cred ca toate tarile vor face acelasi lucru", a spus Adrian Hill, potrivit Daily Star.

Modifică setările cookies