(P) Cele mai urmărite cluburi de fotbal din lume pe Instagram în 2022

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Octombrie 2022, 11:21
Data actualizarii: Marti 18 Octombrie 2022, 11:26

Una dintre modalitățile găsite de cluburile de fotbal pentru a avea o legătură și mai strânsă cu fanii sunt rețelele de socializare. 

Iar Instagram a devenit locul în care milioane de oameni urmăresc cluburi de top pentru a fi la curent cu detalii din culisele favoriților. Așadar, te invităm să descoperi cum arată topul celor mai urmărite cluburi din lume pe Instagram.

Locul 10 - Arsenal Londra (23.1 milioane de urmăritori)

Arsenal Londra are o revenire spectaculoasă sub comanda lui Mikel Arteta și conduce în clasamentul din Premier League, peste nume grele precum Manchester City ori Liverpool. 

Un scenariu pe care poate doar cei mai optimiști fani ai echipei îl vedeau realitate, dar care confirmă faptul că în vară "tunarii" au avut o campanie de achiziție excelență. Echipa nu a mai ajuns în Champions League din sezonul 2015/2016 și a contat mai mult doar în Cupa Angliei, însă acesta pare a fi un sezon mult mai bun decât precedentele.

Locul 9 - Bayern Munchen (34.4 milioane de urmăritori)

Este cea mai titrată echipă din istoria Germaniei, care a reușit să câștige Champions League de șase ori. Ultimul trofeu în această competiție datează din 2020, când echipa a învins-o în finală pe PSG. În prezent este pe locul doi în Bundesliga și impresionează prin atacul stelar pe care îl are. Bayern Munchen este genul de echipă care poate câștiga oricând competițiile în care participă, motiv pentru care este și una dintre favorite în Champions League 2022/23.

Locul 8 - Manchester City (35.2 milioane de urmăritori)

Campioana Angliei impresionează prin jocul ofensiv extraordinar gândit de antrenorul Pep Guardiola. Stilul ofensiv al lui City a făcut ca echipa să crească în numărul de fani de la o lună la alta, motiv pentru care și ascensiunea de pe Instagram este fulminantă. City speră să obțină primul trofeu Champions League din istoria clubului și este principala favorită în oferta agențiilor de pariuri sportive , având în vedere forma bună arătată, valoarea lotului precum și a antrenorului. Astfel, City are cota 3.00 să devină câștigătoarea Champions League, fiind văzută cu șanse mai mari decât alte echipe de top prezente în competiție precum Bayern Munchen (cota 7.50), PSG (cota 7.50), Liverpool (cota 8.00), Real Madrid (cota 12.00) și Chelsea (cota 15.00).

Locul 7 - Chelsea (36 milioane de urmăritori)

Londonezii nu au avut un start foarte bun de sezon, dar rezultatele din ultima perioadă sunt din ce în ce mai bune. Echipa a urcat mult în clasament și a ajuns pe locul 4 și a revenit și în Champions League. Chelsea are în palmares două trofee de Champions League, dintre care ultimul câștigat în 2021. De asemenea, echipa se mai poate lăuda cu faptul că a câștigat de șase ori titlul în Premier League, de două ori Europa League (Cupa UEFA) și de două ori Supercupa Europei.

Locul 6 - Liverpool (40.8 milioane de urmăritori)

După un start slab, Liverpool și-a revenit și ea, dovada stând și victoria obținută recent cu Manchester City. Echipa a câștigat 19 titluri în Anglia, de șase ori Champions League, de trei ori Cupa UEFA și de patru ori Supercupa UEFA. Are numeroși fani inclusiv în țara noastră, iar aceștia sunt dintre cei mai pătimași.

Locul 5 - Juventus Torino (55.2 milioane de urmăritori)

Chiar dacă a intrat într-un con de umbră, Juventus rămâne una dintre cele mai urmărite echipe de pe Instagram. Torinezii sunt abia pe locul 8 în clasamentul din Serie A, iar rezultatele din Champions League sunt și ele sub așteptări. Echipa are însă un palmares bogat, care include nu mai puțin de 36 de titluri în Serie A, două Ligi ale Campionilor și trei Cupe UEFA.

Locul 4 - Manchester United (61.2 milioane de urmăritori) 

Manchester United pare că nu se mai regăsește de când nu mai este antrenată de Sir Alex Ferguson, iar ultimul deceniu nu a fost tocmai bun pentru această echipă în pofida investițiilor masive. Rămâne însă una dintre cele mai titrate echipe, cu 20 de titluri în Anglia, trei trofee de Champions League și o Cupă UEFA. De asemenea, este unul dintre cluburile cu cele mai mari venituri.

Locul 3 - PSG (63.2 milioane de urmăritori) 

Echipa conduce în clasamentul din Ligue 1 și în Champions League are, de asemenea, aspirații importante. De când șeicii au preluat acest club obiectivul este unul singur: câștigarea Champions League. Echipa are un singur trofeu continental până acum, o Cupă a Cupelor. În schimb, PSG se poate lăuda cu 10 titluri în Ligue 1 și 14 Cupe ale Franței.

Locul 2 - FC Barcelona (112 milioane de urmăritori)

Catalanii nu traversează cele mai bune momente. FC Barcelona este pe cale să fie eliminată din nou foarte rapid din Champions League, iar eșecul cu Real Madrid a lăsat și el răni adânci. Echipa are totuși un palmares important, în care puncte de referință sunt cele 26 de titluri din La Liga și cele 5 trofee de Champions League. De ceva timp însă, catalanii nu au mai obținut gloria europeană.

Locul 1 - Real Madrid (126 milioane de urmăritori) 

Madrilenii dețin recordul trofeelor de Champions League câștigate: 14 la număr, ultimul fiind obținut chiar în primăvară după finala cu Liverpool

Echipa conduce în clasamentul din La Liga și speră să obțină încă un titlu. Ar fi al 36-lea titlu din palmaresul "Albilor". Desigur, eventul este obiectivul numărul 1 din acest sezon, alături de un nou trofeu Champions League, competiție în care este creditată cu o cotă foarte atractivă în acest moment.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!