Ion Tiriac Tenis ATP Tenis Romania Tenis

„Mulțumesc lui Dumnezeu și ATP că nu mi l-au dat!". Țiriac dezvăluie cât trebuia să plătească pentru un turneu ATP 500

Ion Țiriac a explicat de ce România nu va putea organiza un turneu de calibru ATP 500 în sezonul 2024, asigurând, în același timp, întoarcerea competiției de calibru ATP 250 în țara noastră. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 09:34
Data actualizarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 09:35

Ion Țiriac (84 de ani) a declarat că va readuce turneul de calibru ATP 250 la București, în primăvara anului viitor, în săptămânile premergătoare turneului de la Roland Garros.

Miliardarul român i-a mulțumit lui Dumnezeu, dar și oficialilor ATP pentru că nu i-au acordat licența de organizare a unei competiții de calibru ATP 500, deoarece a catalogat acest efort „imposibil.”

Turneul ATP 250 de la București revine, începând cu sezonul 2024

„Era imposibil de făcut. Și acum mă gândesc ce trebuia să facem noi: stadion de 10,000 de locuri cu acoperiș, costa 80 de milioane. După care, premiile ajungeau la 3,5 milioane de euro. Trebuia să scoți undeva la șapte milioane pentru o săptămână, în București, pentru un eveniment sportiv.

Turneul ATP 250 este în regulă, avem aceeași publicitate, aproape, ca în competiția de 500 de puncte. O să facem și stadionul, o să dureze un an, un an și jumătate, tot la Otopeni. Turneul e reușit. Sperăm să aducem publicul din nou nu doar la tenis... eu n-am pomenit în tinerețea mea să văd ce am văzut acum, meci de fotbal cu 200 de persoane în tribune,” a declarat Ion Țiriac. 

Ion Țiriac, despre suspendarea de 4 ani aplicată de ITIA Simonei Halep

„Decizia este utopică. Da, au fost greșeli care s-au făcut și de la început toată lumea din jurul ei trebuia întrebată, începând cu tăticul, mămica, cățelul, pisica, antrenor, fizioterapeut sau mental coach.

Nu era nimic înjositor să-i întrebi ce se întâmplă, ce a făcut. Că Simona Halep nu a luat voluntar îmi bag mâna în foc și acum. N-am comentat și n-o să comentez foarte mult, pentru că o treabă atât de sensibilă încât eu, în tot anul ăsta, am văzut-o o dată sau de două ori.

I-am pus mâna pe umăr și i-am zis că nu eu, ci toți suntem alături de ea, să aibă puțin curaj. Însă, cineva să-și bată joc de viața ei, de cariera uneia care a fost numărul unu... Este un pic cu semne de întrebare. Numărul unu!”, a spus Ion Țiriac, întrebat despre decizia ITIA aplicată în cazul Simonei Halep. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!