GALERIE FOTO „Legea Simona Halep” în tenis? Spaniolii cer schimbarea regulamentului în sport

Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2023, 07:35
Data actualizarii: Vineri 15 Decembrie 2023, 07:40

Simona Halep a avut de așteptat 14 luni din momentul între momentul suspendării din tenis și clipa în care a aflat când va fi audiată la TAS. 

Circuitul WTA este adesea criticat pentru lentoarea cu care își rezolvă problemele, dar timpul de așteptare peste care Simona Halep a trebuit să treacă fără să își piardă răbdarea a fost însemnat. 

14 luni au trecut între momentul suspendării Simonei Halep, activate în octombrie 2022 și clipa în care fostul număr 1 WTA din România a aflat că va fi programată la o audiere TAS în perioada 7-9 februarie 2024. 

Spaniolii critică WTA pentru cele 14 luni în care Simona Halep a fost nevoită să aștepte fără speranțe clare

„Dacă lucrurile în politică merg greu, o nouă vorbă ar trebui inventată pentru a diagnostica rapiditatea cu care se desfășoară lucrurile în tenisul profesionist, în special în situații birocratice.

Simona Halep a fost suspendată în urmă cu 14 luni și abia acum știe data la care mult așteptatul proces va avea loc în sfârșit", au scris cei de la Punto de Break.


Ion Țiriac, moment de neuitat: „Multă lume a uitat cine e Simona Halep! Halep v-a dat Wim-ble-don-ul!”

Ce a spus Simona Halep după ce a aflat că va fi audiată la TAS, în februarie

„Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024.

Mă bucur că am posibilitatea de a prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a transmis Simona Halep în clipul postat pe Instagram. 

Simona Halep are motive de speranță, înaintea judecății de la Lausanne

Halep poate invoca argumentul unui pașaport biologic curat, inclusiv după testul de sânge efectuat cu trei zile înainte de meciul cu Daria Snigur, ultima partidă oficială jucată, înainte de decizia suspendării din WTA și ITF. 

În plus, „dopajul sofisticat și repetat” al Simonei Halep, menționat de ITIA, poate fi infirmat, logic, prin prisma faptului că românca nu plănuia să joace în ultimele luni ale anului 2022, în care circuitul WTA se întâlnește cu o perioadă în care evenimentele de calibru înalt dispar din calendar. 

"Halep a spus că a ingerat accidental Roxadustat când a trecut la un supliment, Keto MCT, care a fost contaminat cu substanță din medicament. Oamenii de știință care lucrează cu avocatul ei au testat lotul de supliment și au găsit urme de Roxadustat, chiar dacă acesta nu se află pe lista ingredientelor. 

Echipa ei de experți va afirma încă o dată că testele de sânge anterioare arată că fluctuațiile nivelului ei de hemoglobină au fost normale pentru ea - în intervalul fluctuațiilor anterioare.

De asemenea, la momentul testului de sânge suspect, Halep își încheiase deja sezonul pentru a fi operată la nas și nu s-a putut antrena de câteva luni.

Avocații ei au susținut că operația, care a avut loc cu 11 zile înainte de test, sfârșitul brusc al regimului ei intens de fitness și competiție și un ciclu menstrual abundent în prealabil ar fi putut cauza fluctuații pe care oamenii de știință antidoping le-au considerat nefirești.

În cele din urmă, ei susțin că, indiferent dacă se interpretează nivelul hemoglobinei din sângele ei, de ce ar fi apelat la dopaj sangvin, când nu poate concura sau nu se poate antrena?

A făcut un test de sânge pe 26 august 2022, care nu a declanșat o încălcare anti-doping. Apoi a pierdut în primul tur al US Open, trei zile mai târziu, și nu plănuia să joace sau să se antreneze din nou luni de zile.

Acest lucru nu creează genul de scenariu logic de dopaj pe care oficialii antidoping ar trebui să îl ofere împreună cu rezultatele testelor care pot fi analizate subiectiv", s-a scris în The Athletic. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!