Și-a luat revanșa în finală! Alexander Zverev, victorios la Turneul Campionilor: l-a dominat categoric pe Medvedev

Alexander Zverev Daniil Medvedev Turneul Campionilor Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 21:19
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 21:33

Alexander Zverev a câștigat ediția din 2021 a Turneului Campionilor. 

Campionul olimpic en titre a câştigat Turneul Campionilor pentru a doua oară în cariera sa, învingându-l în două seturi, 6-4, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev, deţinătorul titlului, în finala desfăşurată la Torino.

Această victorie încheie un sezon deosebit de prolific pentru Zverev, numărul trei mondial, care a cucerit în total şase trofee în 2021, printre care şi medalia de aur la la Olimpiada de la Tokyo.

Jucătorul german, în vârstă de 24 ani, l-a eliminat în semifinalele Turneului Campionilor pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, care a ratat ocazia de a câştiga pentru a şasea oară în cariera sa în competiţia de final de sezon din circuitul ATP şi a-l egala, astfel, pe elveţianul Roger Federer.

În finala de la Torino, Alexander Zverev s-a impus după 75 de minute de joc în faţa lui Medvedev, punând capăt unei serii de cinci victorii ale rusului în duelurile directe, ultima dintre ele chiar în grupele actualei ediţii a Turneului Campionilor.

"Este extraordinar. Am reuşit să cuceresc trofeul după o finală împotriva unui jucător care m-a învins de cinci ori la rând. A trebuit să fac unul dintre cele mai bune meciuri ale mele şi sunt bucuros pentru asta şi pentru că voi merge în vacanţă după o astfel de victorie", a declarat Zverev.

Germanul a repetat succesul obţinut în 2018 la Londra, unde a câştigat trofeul după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic, în faţa căruia se înclinase anterior în grupă.

În acest sezon, Alexander Zverev a mai câştigat două turnee de categoria Masters 1.000 ATP, la Madrid şi Cincinnati, pe lângă titlul olimpic din Japonia. El a triumfat, de asemenea, în turneele de la Acapulco şi Viena.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!