Tenis

Romania a distrus-o pe Luxemburg in Cupa Davis in ultima zi! Adversarii au castigat doar 3 game-uri in 2 meciuri

Romania a reusit sa revina de la 0-1 si va juca cu invingatoarea dintre Maroc si Georgia.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 04 Februarie 2018, 14:39
Data actualizarii: Duminica 04 Februarie 2018, 14:56

Romaniaa invins Luxemburg cu scorul de 3-1 in Sala Polivalenta din Piatra Neamt, in primul tur din Grupa a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, prin punctul reusit de Marius Copil, care a dispus de Ugo Nastasi cu 6-1, 6-1.

Copil (27 ani, 94 ATP) s-a impus in doar 51 de minute in fata unui adversar de 24 ani, fara clasament, reusind 8 asi, fara a-i oferi lui Nastasi sansa unui break.

Sambata, in prima zi, Ugo Nastasi l-a invins de Nicolae Frunza (20 ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, dupa care Marius Copil s-a impus clar in fata lui Christophe Tholl (23 ani, fara clasament) cu 6-3, 6-2.

Duminica, in meciul de dublu, Horia Tecau si Florin Mergea au castigat cu 6-0, 6-1 in fata cuplului Raphael Calzi/Robi Tholl.

Intalnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamt s-a disputat dupa noul format anuntat de Federatia Internationala de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfasurate pe parcursul a doua zile (si nu trei ca pana acum).

Conform noului regulament, in cazul in care una dintre echipe conduce cu 3-0 si are deja asigurata victoria finala se va disputa doar al patru meci de simplu, nu si al cincilea (care conform regulamentului de pana acum ar fi trebuit sa se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa daca partida a patra este decisiva, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

in turul al doilea al Grupei II valorice (7-8 aprilie), Romania va infrunta invingatoarea dintre Georgia si Maroc. Marocul conduce cu 2-0 dupa prima zi la Marrakech.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Captura Digi Sport

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies