GALERIE FOTO Retrogradată la amatoare! Dispariția Simonei Halep din clasamentul WTA a devenit certă

Simona Halep clasament WTA US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 22 August 2023, 14:40
Data actualizarii: Marti 22 August 2023, 14:52

Simona Halep (31 de ani) își va pierde și ultimele zece puncte, după desfășurarea ediției 2023 a Openului American.

Retrasă de pe lista oficială a participantelor la US Open, Simona Halep vede conturându-se în fața ochilor cel mai negru scenariu, în ce privește poziția sa în clasamentul WTA. 

Dubla campioană de Grand Slam din România, care a rămas în top 10 WTA timp de peste șapte ani și jumătate, va ieși complet din ierarhia care măsoară performanțele tuturor jucătoarelor de tenis din lume.

Simona Halep nu mai are nicio șansă de a evita dispariția din clasamentul WTA

Absența sa la US Open, care conturează un sezon întreg în care nu a putut participa la niciun turneu în WTA, dar nici la cele patru turnee majore, îi va anula și ultimele zece puncte pe care le mai are în cont.

Actualmente, Simona Halep ocupă locul 1140 WTA, constănțeanca pierzând în ultimele două săptămâni nu mai puțin de 1082 de poziții în ierarhia mondială.

Halep, dependentă de wildcard-uri, în cazul unei reveniri în tenisul mondial

29 august 2022 este data ultimului meci oficial jucat de Simona Halep, în cadrul US Open 2022, în care a ieșit eliminată în runda inaugurală. 

O potențială revenire a Simonei Halep ar fi urmată de necesitatea primirii de invitații la turnee, pentru ca românca să poată participa în turneele WTA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!