Tenis

FOTO Punct ochit, punct lovit! Turneul la care Roger Federer își va face reintrarea în circuit. Anunțul unui apropiat

Roger Federer, locul 41 ATP, va participa la turneul de la Basel (24-30 octombrie), pe care fostul numărul 1 mondial l-a câştigat de zece ori în carieră, a anunţat Rene Stauffer, autorul biografiei jucătorului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 18:35
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 18:40

Legendarul tenismen, care va împlini în august 41 de ani, nu a mai jucat la niciun turneu de la eliminarea suferită în sferturile de finală, la Wimbledon, în 2021, din cauza unei accdientări la genunchi. 

Federer a suferit două operaţii la genunchi în 2020, după Australian Open, şi a revenit în circuit anul trecut. După ce a jucat doar cinci turnee, Federer a suferit o a treia operaţie la genunchi. La începutul acestui an, Federer a confirmat că intenţionează să joace la competiţia demonstrativă Laver Cup, la sfârşitul lunii septembrie.

Turneul de la Basel, la care Federer a câştigat ultimul trofeu din cele 103 din palmaresul său, este primul din circuitul ATP la care îşi anunţă participarea, dar asta nu înseamnă că e primul la care va juca după ultima accidentare.

Competiţia de 500 de puncte din oraşul elveţian nu s-a disputat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei, astfel că la ediţia din acest an Federer ar urma să evolueze în calitate de deţinător al trofeului. News.ro

 

Modifică setările cookies