Novak Djokovic Wimbledon 2022 Novak Djokovic Roland Garros 2022 Wimbledon 2022 Wimbledon fara puncte Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis

Novak Djokovic, de acord cu un Wimbledon fără puncte, deși decizia îl coboară pe locul 3 ATP: „Toți pierdem!”

Novak Djokovic va coborî pe locul 3 ATP, la mijlocul verii acestui an, după ce ATP, WTA și ITF au decis eliminarea punctelor puse în joc în turneul de la Wimbledon. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 09:15
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 09:16

Novak Djokovic a stat sub două ore pe terenul Arenei Philippe-Chatrier, în meciul câștigat, scor 6-3, 6-1, 6-0, în defavoarea japonezului Yoshihito Nishioka, în runda inaugurală a Roland Garros 2022.

După încheierea meciului, în care a purtat un conflict de la distanță cu publicul francez, liderul ATP a vorbit, în cadrul conferinței de presă, despre decizia comună a ATP, WTA și ITF de a înlătura punctele puse în joc la Wimbledon, drept consecință a deciziei britanicilor de a nu le permite participarea sportivilor ruși și belaruși, în contextul războiului din Ucraina.

Novak Djokovic: „Sunt bucuros că jucătorii s-au poziționat de partea ATP.”

„Sunt bucuros că jucătorii s-au poziționat de partea ATP și au arătat conducătorilor de la Wimbledon că au făcut o greșeală. Trebuie să le arătăm că vor exista consecințe,” a spus, inițial, Djokovic, vorbind ulterior și despre situația sa.

Novak Djokovic va pierde 4000 de puncte după primele 3 turnee de mare șlem ale sezonului 2022 și va părăsi prima treaptă a podiumului ierarhiei ATP. „Nole” nu și-a putut apăra titlul la Melbourne, din cauza neînțelegerilor diverse pe tema obligativității vaccinului anti-COVID, iar, la Wimbledon, nu va primi în schimb nici măcar un punct, chiar dacă își va apăra cu brio titlul cucerit în vara anului 2021. 

Djokovic: „Nu m-am uitat niciodată la Wimbledon, gândindu-mă la bani sau puncte.”

„Sunt afectat, pentru că nu îmi pot apăra 4000 de puncte, dar sunt fericit să văd ATP-ul și pe jucători luând poziție. Wimbledon rămâne Wimbledon, a fost visul meu, să-l joc, încă de când eram doar un copil.

Nu m-am uitat niciodată la el gândindu-mă la bani sau puncte, dar îi înțeleg pe tenismenii afectați. E o situație în care toți pierdem,” a adăugat Novak Djokovic, pe tema sensibilă a momentului, în tenisul mondial. 

După încheierea Wimbledon (27 iunie - 10 iulie), rusul Daniil Medvedev va urca pe prima poziție a clasamentului mondial, urmând ca Alexander Zverev să urce, în premieră, pe locul secund.

Cum va arăta clasamentul ATP, după eliminarea punctelor de la Wimbledon

  1. Daniil Medvedev - 7800 de puncte
  2. Alexander Zverev - 6895 de puncte
  3. Novak Djokovic - 6660 de puncte
  4. Stefanos Tsitsipas - 5965 de puncte
  5. Rafael Nadal - 5525 de puncte

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!