Roger Federer Wimbledon 2022 Tenis

FOTO ȘI VIDEO "God save the King"! Roger Federer, aclamat pe arena centrală de la Wimbledon: "Sper să mai joc o dată aici"

Roger Federer a mărturisit că speră să mai joace o dată la Wimbledon.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2022, 17:17
Data actualizarii: Duminica 03 Iulie 2022, 17:35

Starul elvețian a vizitat All England Club duminică, cu ocazia centenarului terenului central al turneului, şi a fost prezent pe iarbă alături de câţiva dintre campionii care au scris istorie aici, ca Novak Djokovic, Margaret Court, Martina Hingis sau Bjorn Borg.

"Am fost foarte norocos să pot juca multe meciuri pe acest teren. Este fantastic să fii alături de toţi aceşti campioni. Îmi amintesc emoţia cu care am venit aici ca să joc împotriva lui Pete Sampras în 2001. Sper să mai pot reveni măcar o dată", a spus Federer. El a adăugat că cele mai plăcute amintiri de la Wimbledon sunt meciul cu Sampras din urmă cu 21 de ani şi primul titlu, obţinut în 2003 împotriva lui Mark Philippousis.

  • 8 titluri de Grand Slam la Wimbledon are în palmares Roger Federer

Federer, care în august va împlini 41 de ani, a suferit în ultimii ani mai multe operaţii la genunchi şi nu a mai participat la niciun turneu de la ediţia trecută de la Wimbledon. El intenţionează să joace în acest an în Laver Cup şi în turneul de la Basel, oraşul său natal.

Roger Federer rămâne cel mai bine tenismen din lume

7 iulie 2021 este data la care Roger Federer a apărut ultima oară pe terenul de tenis, într-un meci oficial. În sferturile turneului de la Wimbledon, tenismenul elvețian pierdea în fața polonezului Hubert Hurkacz primul set la zero în istoria participărilor sale pe iarba londoneză.

Deși nu a înregistrat nicio partidă oficială în acest an, Roger Federer (40 de ani) este cel mai bine plătit tenismen din lume în 2022. $85,7 milioane este suma încasată de jucătorul catalogat de mulți „cel mai elegant din istoria tenisului”, clasându-se astfel pe locul 8, la nivel global. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!