Carlos Alcaraz Novak Djokovic Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis

GALERIE FOTO Alcaraz nu se lasă intimidat de Djokovic: „Vreau să devin cel mai bun tenismen din istorie!”

Deși a câștigat doar cinci game-uri în semifinala disputată împotriva lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor, Carlos Alcaraz și-a reiterat obiectivul carierei, în acest moment delicat. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 15:07
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 15:07

Carlos Alcaraz a admis că una dintre marile motivații ale sale este să depășească performanțele stabilite de Novak Djokovic.

Cu 16 ani mai tânăr decât tenismenul sârb, jucătorul din Murcia ar avea timp la dispoziție pentru a-l devansa pe balcanic, atât timp cât va reuși să domine circuitul ATP în maniera în care „Nole” o face de aproximativ 12 ani, de când a urcat pentru prima oară pe locul 1 al ierarhiei mondiale. 

Carlos Alcaraz: „Vreau să îl bat pe Djokovic și să câștig fiecare turneu în care joc.”

„Sunt un tip ambițios și vreau să devin cel mai bun tenismen din istorie. Vreau să mă antrenez cu un obiectiv în minte. Vreau să îl bat pe Djokovic și să câștig fiecare turneu pe care urmează să îl joc,” a declarat Alcaraz, în fața jurnaliștilor prezenți la Torino.

În plus, Alcaraz a dat dovadă de modestie și de dorință de progres, afirmând că va încerca să uite de victoriile pe care le-a reușit în fața lui Djokovic - la Wimbledon și la Cincinnati - și se va focaliza asupra înfrângerii suferite la Torino. 

Djokovic - Alcaraz: 3-2 la total și 3-1, în 2023

„Voi uita de Wimbledon și Cincinnati și mă voi concentra asupra acestui meci. Pentru că astăzi mi-am dat seama cât de departe sunt de el și câte lucruri trebuie să îmbunătățesc,” a completat Alcaraz, mulțumit, de altfel, că a reușit să încheie sezonul 2023 cu 2000 de puncte mai multe decât cele apropiate în 2022, chiar dacă nu a participat la Australian Open. 

Carlos Alcaraz este tenismenul care i s-a opus lui Novak Djokovic în 2023 în încercarea sa de a reuși Grand Slam-ul calendaristic. Campion la Melbourne, Paris și New York, „Nole” s-a înclinat în cinci seturi, în fața tânărului Alcaraz, pe iarba de la Wimbledon. 


Horia Tecău le acordă un sfat prețios părinților de juniori de tenis

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!