Mario Tudose Benfica Stranieri

Un fotbalist român, aproape de prima echipă de la Benfica: "Probabil va juca anul viitor"

Impresarul Ioan Becali a vorbit despre câțiva fotbaliști cu care colaborează și își pune speranțe într-un tânăr de la Benfica.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 17:39
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 17:49

Mario Tudose, care a împlinit 17 ani în ianuarie, a fost vândut de FC Argeș la Benfica în luna august a anului trecut, în schimbul a 200.000 de euro și 20% dintr-un viitor transfer.

Mario Tudose, aproape de prima echipă de la Benfica, spune Ioan Becali

Ioan Becali a oferit detalii despre situația lui Tudose și spune că se așteaptă ca fundașul care evoluează la naționala U17 să facă pasul la prima echipă a Benficăi încă din sezonul următor.

"Cea mai bună vârstă pentru a pleca (n.r - din România) este între 18 și 20 de ani, să facă pasul la o echipă trambulină, gen Atalanta, Porto, echipe care îl pot educa și vinde pe bani mulți. Un tânăr până în 20 de ani poate pleca la o echipă de acest gen dacă își păstrează niște procente de 10-15%. Aceste echipe pot vinde pe 60-70 sau chiar 100 de milioane. Acolo își formează o altă idee despre fotbalul profesionist.

Avem un copil la Benfica Lisabona (n.r - Mario Tudose), care a plecat acum un an și ceva. E crescut în academia lor, o bijuterie de academie, are 2.000 de euro pe lună. Spălat, călcat, mâncat, totul la dispoziție. Joacă la U19 și U17 și probabil va juca anul viitor și la echipa mare.

Puțini din acești copii care pleacă la 16 ani... trecutul ne-a demostrat asta. Speram ca Tudose de la Benfica să fie o excepție", a spus Ioan Becali, la Sport Total FM.

Mario Tudose, născut pe 21 ianuarie 2005, a fost crescut la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, iar înaintea transferului la Benfica a evoluat la nivelul Ligii Elitelor U15 și U16.

În momentul transferului la Benfica, tânărul fotbalist român spunea: "Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top şi pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat şi mai puternic. Vreau să mulţumesc pe această cale clubului FC Argeş care m-a format, dar şi oamenilor de la Piteşti cu care am lucrat. FC Argeş va rămân mereu în inima mea".

Modifică setările cookies