Ianis Hagi accidentare ianis hagi Giovanni Van Bronckhorst rangers Stranieri

O nouă veste proastă pentru Ianis Hagi! Cât ar urma să lipsească, de fapt, jucătorul lui Rangers

Ianis Hagi a suferit o accidentare gravă în meciul lui Rangers cu Stirling, din Cupa Scoției, scor 4-0, disputat pe 21 ianuarie, iar mijlocașul român va avea lungă pauză de inactivitate.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Februarie 2022, 19:55
Data actualizarii: Vineri 11 Februarie 2022, 19:57

Ianis Hagi a fost diagnosticat cu ruptură de ligamente și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Deși spera ca perioada de inactivitate să fie de doar șase luni, antrenorul lui Rangers spune că sunt șanse mari ca șeptarul scoțienilor să rateze și startul următorului sezon.

Cât ar urma să lipsească, de fapt, Ianis Hagi

Giovanni Van Bronckhorst a anunțat că absența lui Ianis Hagi de pe teren se va putea prelungi până la nouă luni. În acest caz, fiul "Regelui" ar reveni abia în octombrie, după toate cele șase meciuri ale naționalei României din Liga Națiunilor.

"E vorba de ligamentul încrucișat. Am suferit și eu această accidentare, iar perioada de absență este între șase și nouă luni. Dacă faceți un calcul, e probabil să rateze și startul sezonului următor. 

Să sperăm că recuperarea sa va merge bine, acesta este obiectivul principal. Când lipsești între șase și nouă luni, trebuie doar să ai răbdare și să urmărești cum decurge recuperarea", a spus Giovanni Van Bronckhorst, potrivit Glasgow Times.

Ianis Hagi a jucat în 27 de meciuri ale lui Rangers din acest sezon și a reușit patru goluri și patru pase decisive.

Edi Iordănescu, despre Ianis Hagi: "E o pierdere foarte grea"

Invitat la PRO X marți dimineață, selecționerul Edward Iordănescu s-a referit și la situația lui Ianis Hagi, mijlocașul lui Rangers care este în prezent accidentat.

”Cu Ianis am vorbit în două rânduri, imediat cum s-a operat și la câteva zile după. Am susținut ideea să avem continuitate în dialog, vreau să fiu la curent. 

E o pierdere foarte grea pentru echipa națională, Ianis Hagi este un jucător cu un progres extraordinar.

Nu ne rămânem decât să-l susținem măcar mental, emoțional, să-l așteptăm cât mai repede înapoi. Are nevoie de pași importanți pe care să-i facă”, a declarat antrenorul naționalei la emisiunea ”Ora exactă în sport”.

Modifică setările cookies