"Romania ar trebui sa fie pregatita sa isi asume 6000 de posibile decese!"

AH1N1 gripa noua Romania spital Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Noiembrie 2009, 18:26
Data actualizarii: Marti 03 Noiembrie 2009, 18:27

UPDATE: Declaratia ii apartine lui Adrian Streinu Cercel, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Acesta a mai spus ca ar trebui sa fie puse la bataie toate unitatile de terapie intensiva diin apropierea spitalelor de boli infectioase.

Vezi harta zonelor cu cazuri de gripa noua!

 

16:25 "Ar trebui sa punem la bataie toate unitatile de terapie intensiva care sunt in apropierea spitalelor de boli infectioase.

Acest lucru a fost organizat si se stie in momentul de fata, inclusiv distantele cele mai apropiate de terapie intensiva si vreau sa va spun ca avem localitati in Romania care sunt la circa 46 de kilometri distanta de terapie intensiva cu potential de a asista astfel de pacienti ", le-a spus Streinu Cercel deputatilor din Comisia de sanatate.

15:37 Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se va reuni marti la Cotroceni in sedinta, in cadrul intalnirii urmand sa fie analizate evolutia gripei AH1N1 si masurile propuse de catre Guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca afirmatiile lui Adrian Streinu-Cercel despre gripa pravaleau apocalipsa peste Romania, impunand importul de vaccin antigripal desi nu este necesar pentru ca la Institutul Cantacuzino exista 1 milion de doze.

15:00 Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca va participa la sedinta CSAT de la ora 17.30 si ca pana acum nu a discutat cu presedintele Traian Basescu.

14:40 Ministerul Sanatatii (MS) intentioneaza sa achizitioneze, in regim de urgenta, un milion de doze de vaccin pandemic pentru interventia in focarele din Iasi si Bucuresti, acestea urmand sa fie utilizate pentru imunizarea elevilor din scoli si licee, informa, joi, institutia.

Citeste AICI mai mult!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!