VIDEO Accidentare horror! Medaliata olimpică a rămas paralizată de la piept în jos după ce s-a izbit de poartă 

hochei pe gheata Sanni Hakala Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 18:06
Data actualizarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 18:09

O accidentare horror a avut loc pe gheață, în timpul unui meci de hochei. 

Sanni Hakala (26 ani) trece prin momente extrem de dificile, după ce s-a accidentat grav la ultimul meci. Hakala, căpitanul echipei HV71, se afla pe gheață la meciul din liga feminină de hochei din Suedia, împotriva lui Djurgardens, când a avut loc incidentul șocant. 

Jucătoarea finlandeză s-a izbit violent de bara porții în timpul unui atac, rănindu-se serios la gât. A fost scoasă pe targă de pe teren și dusă de urgență la spital, unde a fost operată, în timp ce meciul a fost amânat. 

Hocheista de doar 26 de ani a rămas paralizată după accidentarea horror 

Sanni Hakala a rămas paralizată de la piept în jos, iar medicii nu au putut face nimic în acest sens, notează The Sun. Mai mult decât atât, brațele și mâinile sale nu mai funcționează la capacitate maximă. 

Hakala a postat un comunicat emoționant pe contul de Instagram.

„Încă îmi este greu să înțeleg ce s-a întâmplat, faptul că accidentarea de bara porții a fost atât de serioasă, de faptul că consecințele au devenit atât de mari. Nu doar că sunt forțată să mă opresc din a juca hochei, sport care a fost mare parte din viața mea timp de mulți ani, însă aș putea fi forțată să stau într-un scaun cu rotile restul vieții. 

Accidentarea suferită vinerea trecută, după ce m-am izbit de poartă m-a lăsat paralizată de la piept în jos, cu funcționalitate redusă a brațelor și mâinilor. Asta este realitatea cu care încerc să mă obișnuiesc. 

Înțeleg că acum sunt în fața unei lungi lupte, care va fi dură, cu corpul meu în cel mai greu meci al vieții. Am primit un sprijin incredibil de la familia mea încă din prima zi și știu că îmi vor rămâne alături pe parcursul întregii călătorii. Fără ei alături de mine nu ar fi fost posibil. 

Pentru tot sprijinul primit de la prieteni, fani și cluburi din toată lumea, vreau să vă spun MULȚUMESC! Grijile voastre și sprijinul înseamnă totul pentru mine și familia mea în această situație dificilă. Și un mulțumesc în aceeași măsură staff-ului medical care a avut grijă de mine. 

Acum trebuie să îmi focusez toată energia pe recuperare, astfel încât să revin pe cât de bine posibil. Astfel, eu și HV71 nu vom mai face alte comentarii în ceea ce privește accidentarea mea sau situația și vă cer să arătați respect pentru mine și familia mea. 

Situația în mod clar e de rahat însă nu sunt speriată să o confrunt. Nu știu ce voi face în viitor însă știu că voi fi al dracului de incredibilă”, a scris Sanni. 

Hakala a fost una dintre cele mai promițătoare jucătoare de hochei din Europa. A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 și 2022, dar și o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2019. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!