Sud-africanii, prinsi cu mata-n sac! Semenya a fost testata inainte sa plece la Berlin!

Autor: Sport.ro
Duminica 20 Septembrie 2009, 12:05
Sud-africanii, prinsi cu mata-n sac! Semenya a fost testata inainte sa plece la Berlin!

Oficialii federatiei sud-africane de atletism au recunoscut ca sportiva Caster Semenya, aflata intr-un adevarat scandal legat de identitatea sa sexuala, a fost supusa unor teste inaintea Campionatelor Mondiale de la Berlin, ale caror rezultat inca nu sunt cunoscute.

"Testele au fost efectuate la 7 august la recomandarea unui medic al Federatiei, dar nu cunoastem inca rezultatele", a precizat presedintele forului sud-african, Leonard Chuene, intr-o conferinta de presa.

Chuene precizase initial ca niciun control medical nu a fost efectuat asupra sportivei in varsta de 18 ani, care a creat o controversa dupa castigarea medaliei de aur in proba de 800 de metri la CM de la Berlin.

Federatia internationala de atletism (IAAF) a anuntat, la 19 august, chiar inainte de finala cursei dominate de la capat pana la final de Semenya, ca o ancheta referitoare la identitate sexuala a sportivei sud-africane va fi efectuata.

"Daca i-am fi interzis acestei tinere sportive sa concureze, am fi privat-o de castigarea unei medalii si am fi sugerat ca nu este normala. Nimeni nu cunoaste rezultatele testelor. Am citit doar in presa ca ea ar fi hermafrodita", a adaugat Chuene.
Presa australiana a anutat, saptamana trecuta, citand o sursa anonima implicata in testele efectuate de IAAF, ca atleta Caster Semenya este "hermafrodita".

Acest articol a revoltat opinia publica din Africa de Sud si guvernul, care a facut apel la ONU pentru a investigarea incalcarile drepturilor atletei, considerata o victima.

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT