Sporturi

Răsturnare de situație! Glință, pe cinci. Justin Ress a făcut contestație și i-a fost acordată medalia de aur

Justin Ress a făcut contestație, iar FINA a făcut public momentul în care americanul și-a revendicat aurul la Mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iunie 2022, 22:22
Data actualizarii: Sambata 25 Iunie 2022, 23:21

Americanul Justin Ress blocase cronometrul cu cel mai bun timp, însă în urma analizei oficialilor FINA a reieșit că Ress nu ar fi câștigat corect. 

Justin Ress a făcut contestație în urma descalificării, iar FINA i-a acordat medalia de aur pe care o obținuse Hunter Armstrong.

Ress și-a surclasat colegul american

Justin Ress a avut cel mai bun timp, 24.12 secunde, dar a fost descalificat în urma arbitrajului video. S-a constatat faptul că înotătorul a fost complet scufundat la finiș, iar Swimming World Magazine anunțase că acesta ar fi fost adevăratul motiv al descalificării.

Hunter Armstrong a obținut, în urma descalificării, medalia de aur cu timpul de 24.16, iar Robert Glintă își revendicase a patra poziție. Contestația lui Justin Ress l-a făcut pe român să cedeze poziția obținută și să ajungă pe locul cinci.

Armstrong, compasiune pentru Ress

Noul medaliat cu aur a stârnit compasiunea colegului său american, Hunter Armstrong. Înotătorul s-a arătat nemulțumit de faptul că Justin Ress a fost descalificat în urma arbitrajului video.

„Aș fi preferat să fiu pe poziția a doua decât să obțin medalia printr-o descalificare”, au fost cuvintele lui Armstrong, potrivit Swimswam. „Nu e ce am vrut. Am fost incredibil de mândru de el. E un atlet foarte bun, cu un talent uriaș. E capabil de multe. Să i se ia asta, e nasol”, a mai completat înotătorul.

Si, iată că dorința lui Armstrong de a câștiga Ress s-a întâmplat. Justin este noul medaliat cu aur în urma contestației făcute.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!