JO 2020 tokyo Sporturi Presedintele COSR a facut anuntul oficial! Ce se va intampla cu sportivii romani calificati la JO 2020 dupa amanarea cu un an

Organizatorii susțin că Jocurile Olimpice ar putea fi anulate în ultimul moment! Anunțul îngrijorător de la Tokyo

Toshiro Muto, directorul general al Tokyo 2020, nu a exclus marţi, într-o conferinţă de presă, anularea în ultimul moment a Jocurilor Olimpice în condiţiile creşterii numărului de cazuri de coronavirus în Japonia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Iulie 2021, 18:13
Data actualizarii: Marti 20 Iulie 2021, 18:25

Întrebat dacă Jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto a declarat că va urmări numărul de infectări şi că va discuta cu toate părţile implicate dacă va fi necesar.

"Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus", a explicat Muto, potrivit Agerpres.

"Vom continua deci discuţiile, dacă există un vârf de cazuri. Am convenit că în funcţie de situaţia coronavirusului, vom convoca din nou discuţii cu participarea celor cinci părţi (pe lângă Tokyo-2020, este vorba de Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, guvernul japonez şi guvernul metropolei Tokyo - n. r.).

În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Ne vom gândi deci la ce va trebui să facem atunci când se va ivi situaţia", a afirmat Muto.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, afirmase anterior că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo "nu a fost niciodată o opţiune".

Show-ul fără spectatori

Amânate cu un an, Jocurile Olimpice vor începe vineri, urmând să se dispute fără public pentru a reduce cât mai mult riscul unor noi infectări.

Muto a precizat că sportivii care prezintă un test negativ cu şase ore înainte de startul competiţiei lor vor putea participa la probe.

Jucătorul ceh de volei pe plajă Ondrej Perusic şi doi componenţi ai echipei de fotbal a Africii de Sud au fost testaţi pozitiv. Marţi, comitetul de organizare a menţionat 67 de cazuri pozitive declarate după 1 iulie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!