SPECIAL O bază sportivă din București a ajuns în paragină. E păzită doar de nea Ștefan, o fostă handbalistă și patru câini. În 2020 era ca o floare

Baza Mase Plastice Bucuresti malaxa Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 23:37
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 00:07

În București apar și baze de sport noi, însă unele cu o istorie încărcată sunt lăsate de izbeliște. 

  • Anghel Iordănescu, Ilie Năstase și Elisabeta Lipă au inaugurat baza sportivă din Pantelimon în septembrie 2020. Sport.ro vă spune ce a urmat după momentul cu fast.

Ștefan Proteanu (50 de ani), un om cu inimă bună, are grijă de Baza Sportivă Mase Plastice din Sectorul 3, cartierul Pantelimon. Nu e plătit de cineva, dar pune toată puterea lui pentru ca baza inaugurată în 2020 de Gabriela Firea, alături de Anghel Iordănescu, Ilie Năstase sau Elisabeta Lipă, să nu ajungă din nou o ruină, așa cum era până în urmă cu cinci ani. 

Elena Savu, fostă handbalistă, cu sufletul alături de baza sportivă. Nea Ștefan și patru dulăi apără și ei baza din Pantelimon

Bărbatul în vârstă de 50 de ani locuiește alături de mătușa lui Elena Savu într-o căsuță, la o aruncătură de băț de terenul de fotbal, în cadrul bazei sportive. "Mătușa mea are semipareză. Are 70 de ani, a fost handbalistă în tinerețe, la echipa Apaca. Când era tânără și-a fracturat piciorul și s-a lăsat de handbal. 

  • Baza Mase Plastice din Pantelimon, după ce a fost renovată și inaugurată în 2020

Țin la această bază ca la ochii din cap. Eu și patru câini avem grijă de bază. A ajuns să arate rău acum", spune pentru Sport.ro cu o voce înceată bărbatul în vârstă de 50 ani. 

Femeia mai păstrează pe retină imagini cu eroii din handbalul românesc, cu ore de școală în care se preda handbalul la toate școlile din țară și cu copii zburdând în complexul care reînviase. Acum parcă totul a stat în loc. VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI 'ATUNCI ȘI ACUM'. 

După ce a fost reamenajată prin Compania Municipală Sport pentru Toți, pe vremea în care Gabi Firea ocupa postul de primar al Capitalei, ulterior, la finalul anului 2021, Nicușor Dan a cerut dizolvarea 'organismului' înființat de soția lui Florentin Pandele. 

Ștefan Proteanu: "Acum, eu și cățeii avem grijă de bază"

Baza a fost închisă, și-a pierdut funcția de 'casă' pentru piticii îndrăgostiți la infinit de sport, iar picajul a survenit firesc. O bază curată ca un nufăr a ajuns să arate deplorabil după ce nimeni nu s-a mai îngrijit de ea, așa cum a scris și Gsp în urmă cu doi ani.

"Am fost aici la inaugurare, arată senzațional baza, apoi au venit mulți copii să facă sport. Acum, eu și cățeii avem grijă de ea să nu pătrundă tot felul de oameni de rea credință pe aici", mai spune cu o voce gâtuită Ștefan Proteanu, pentru Sport.ro. 

Întinsă pe 7.500 m pătrați baza "Mase Plastice" de lângă Spitalul Malaxa era destinată copiilor care voiau să facă sport, diverse discipline. Dintre sutele de mogâldețe care aveau unde să-și facă 'pașii' pentru viitor, poate unii aveau șanse să devină, în timp, campioni. 

Inaugurată de Firea, Iordănescu, Năstase și Lipă

"Deschidem azi o bază sportivă din Sectorul 3 al Capitalei, care a fost închisă timp de 15 ani. Era realmente în paragină, nimeni nu s-a mai ocupat de ea, deşi sunt foarte mulţi copii în Bucureşti care vor să practice sportul. (...) Aici sunt puse la dispoziţia celor care vor să vină să facă sport atât un teren sintetic, cât şi unul natural. 

De asemenea, o zonă pentru tenis. Ne pregătim şi pentru box, pentru că este mare cerere şi la acest capitol. Cheltuiala nu a fost foarte mare, a fost realizată de Compania Municipală Sport pentru Toţi. (...) Pentru moment, aici vor face antrenamente 200 de copii care practică fotbalul prin sprijinul Companiei Municipale Sport pentru Toţi şi sunt convinsă că în perioada următoare şi alte cluburi sportive private sau de stat vor veni aici pentru antrenamente sau chiar pentru jocuri", spunea Firea, în septembrie 2020, potrivit Agerpres. 

Și baza "Mase Plastice" e un caz emblematic pentru felul în care factorii decidenți de la noi pun sportul la index. Bucureștiul nu deține o sală polivalentă modernă, lucrările la patinoarul "Mihai Flamaropol" au fost sistate, iar Capitala nu deține o arenă națională cu pistă de atletism. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!