Red Bull Formula 1 Patrick Friesacher Romania transalpina Sporturi

VIDEO Cursă specială Red Bull în România! ”Printre nori pe Transalpina”

Pilotul Patrick Friesacher a explorat cea mai înaltă șosea din România la volanul monopostului RB7.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 09:35
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 09:37

RB7, unul dintre cele mai de succes monoposturi din istoria F1, a fost prezent pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România!

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1, la piloți cu Max Verstappen și la constructori, Patrick Friesacher a făcut un road trip în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră. 

Transalpina ajunge la 2.145 de metri în Pasul Urdele

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășurată la cea mai mare altitudine.

Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull și fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina, după cum se poate vedea în video-ul de mai jos.

Patrick Friesacher, pilot Red Bull: ”Transalpina a fost o experiență unică pentru mine”

"Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. 

Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum... a fost ca un vis care a devenit realitate", a povestit Patrick Friesacher pentru Red Bull.

Foto și video: Red Bull

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!