"Au pierdut titlul mondial, au cucerit respectul mondial". Mihai Mironica scrie despre meciul incredibil facut de Romania in fata campioanei olimpice si europene

"Au pierdut titlul mondial, au cucerit respectul mondial". Mihai Mironica scrie despre meciul incredibil facut de Romania in fata campioanei olimpice si europene

Cu un ochi RYDEM, cu unul plangem! Romania rateaza finala dupa prelungiri. Am jucat superb dar nu a fost de ajuns.Romania 33-35 Norvegia (DETALII AICI)

N-am mai simtit o astfel de tristete grea, deplina, care se scurge precum plumbul in picioare, care-ti ingreuneaza toata fiinta, de la acel meci cu Suedia de la Mondialul de fotbal din '94. Doar ca acum nu ne-am prabusit la limita, nu am luptat pana in ultima clipa, pana la ultima rasuflare cu Suedia... Acum a fost o lupta titanica impotriva Braziliei handbalului, Norvegia... Si am avut acea sansa de a ucide meciul ca si cu Suedia acum 21 de ani in fotbal. Dar la atacul din ultimele secunde ale celor 60 de minute am ratat marea sansa.

In aceasta tristete incomensurabila, licare totusi bucuria, respectul, admiratia, dragostea pentru aceasta echipa care te umple de mandrie. Romania a dus la extrem cea mai buna echipa a lumii, Norvegia, asupra careia au vegheat si cei doi ingeri pazitori sloveni, insarcinati sa asigure finalei mondiale din Danemarca un afis cat mai atractiv. Cu campioana olimpica pe teren, cu cei 10.000 de fani ai sai in tribune. Cand arbitrajul a fost impecabil, am invins Danemarca.

Romania a jucat din nou impresionant, pentru al doilea meci consecutiv pana in prelungiri, cu un gigant precum Norvegia, dupa o alta superforta precum Danemarca. Insa intr-un astfel de context, cum a fost cel al partidei cu campioana olimpica si europeana, ai nevoie sa te apropii de perfectiune. Nu am putut face asta. Superliderul nostru, Neagu, si-a pierdut starea de gratie pe final, nicio coechipiera nu s-a putut ridica la nivelul ei stratosferic in acele momente.

Nu avem viteza supersonica a jocului Norvegiei, in niciun sport nu suntem niste asi ai vitezei. Dar am avut armele noastre: eroismul Paulei Ungureanu, ca o stanca uneori singura in fata stihiei norvegiene, forta si atitudinea uluitoare ale Oanei Manea, precizia de lunetista a Adei Nechita, aportul revelator al lui Perianu. Si peste toate, eterna Neagu, golgeter si in acest meci, golgeter al Mondialului, cu mica paranteza a numeroaselor ratari din aceasta partida.

Pentru toti amatorii de sport din Romania, Mos Craciun a venit din nordul inghetat cu cateva zile mai devreme. Ne-a adus aceasta magnifica nationala de handbal care a facut 3 meciuri epuizant de frumoase, extenuant de admirabile. Sa speram ca aceste minunate romance se vor intoarce cu bronzul mondial. Pentru care merita respect de aur din partea noastra.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bugetul pe 2021 a fost votat în comisiile de buget-finanţe, după 3 zile de dezbateri
BRAT

Modifică setările cookies