Andrei Ratiu Cosmin Contra preliminarii euro 2024 Romania Nationala Cosmin Contra

"De mult timp nu am mai avut un fundaș cu asemenea calități". Tricolorul care l-a impresionat pe Cosmin Contra

România s-a calificat la EURO 2024 după victoria cu Israel și se pregătește pentru ultimul meci din grupa preliminară, cu Elveția. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 22:11
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 22:21

Grație succesului din Ungaria, România a obținut calificarea la turneul final înainte de meciul cu Elveția de pe Arena Națională.

Dacă România va reuși să obțină un rezultat pozitiv cu cea mai bine cotată echipă din grupă, atunci "tricolorii" își vor asigura prezența în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru turneul final, ceea ce înseamnă că selecționata lui Iordănescu ar putea întâlni adversari mai accesibili.

Cosmin Contra, impresionat de calitățile fizice ale lui Andrei Rațiu

Fostul selecționer al României a vorbit despre evoluția tricolorilor și despre rezultatul important obținut. 

În plus, antrenorul a scos în evidență calitățile tehnice ale lui Andrei Rațiu, mărturisind că naționala nu a mai avut de ceva vreme un fundaș atât de bun. 

"Rațiu are niște calități extraordinare, și noi îl aveam în vizor la echipa națională. Atunci era la Villarreal B, apoi a făcut pasul spre a doua divizie. A ajuns la Rayo Vallecano, a făcut un meci extraordinar împotriva lui Real Madrid, în duelul cu Vinicius.

Meciul cu Real Madrid i-a dat o mare încredere și s-a văzut acest lucru și în meciul cu Israel. Câteodată se complică, dar calitățile sale sunt extraordinare. De mult timp nu am mai avut un fundaș cu asemenea calități, care poate face ambele faze.

Sperăm ca Rațiu să continue la fel de bine, să crească, să joace la Rayo și să vină întotdeauna cu această încredere pe care am văzut-o la meciul cu Israel", a spus Cosmin Contra, potrivit DigiSport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!