"Problemă rezolvată!". Anunțul Ucrainei după ce a folosit doi jucători fără drept de joc la EURO U21

Ruslan Rotan EURO U21 Romania U21 Ucraina U21 Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 08:34
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 08:33

Ucraina U21 a învins România U21, scor 1-0, în runda secundă din grupa B a Campionatului European de tineret și a obținut calificarea matematică în sferturile de finală ale competiției găzduită de țara noastră și Georgia.

După meciul cu România, disputat pe Stadionul Steaua, decis de autogolul lui Victor Dican din minutul 89, ucrainenii au anunțat că este rezolvată problema apărută în primul lor meci de la EURO U21, contra Croației (2-0). 

"Problemă rezolvată!". Anunțul Ucrainei după ce a folosit doi jucători fără drept de joc la EURO U21

Miercuri, naționala condusă de Ruslan Rotan a folosit doi jucători fără drept de joc, pe portarul Anatoliy Trubin și mijlocașul Georgiy Sudakov. Ei jucaseră și luni, cu mai puțin de 48 de ore înainte, pentru naționala de seniori a Ucrainei contra Maltei (1-0), în preliminariile EURO 2024, contrar regulamentelor FIFA.

Totuși, după meciul cu România, selecționerul Ruslan Rotan a dat asigurări că problema este rezolvată, iar Ucraina nu riscă să piardă la masa verde meciul cu Croația. În aceste condiții, clasamentul nu va suferi modificări.

"Am răspuns deja la această intrebare ieri, la conferința de presă. Avem toate documentele de care avem nevoie. Le-am trimis la cluburi. Cluburile ne-au spus că sunt valabile, deci problema este rezolvată pentru noi", a spus Ruslan Rotan, la conferința de presă.

Clasament grupa B EURO U21

  • 1. Spania - 6p (4-0)
  • 2. Ucraina - 6p (3-0)
  • 3. Croația - 0p (0-3)
  • 4. România - 0p (0-4)

Marți, de la 21:45, se joacă ultimele două meciuri ale grupei: Spania - Ucraina și Croația - România.

România U21 - Ucraina U21 0-1

Ștefan Târnovanu a făcut un meci mare pe Ghencea, însă autogolul lui Victor Dican din minutul 89 a răpus șansele micilor tricolori de a avansa la Campionatul European U21 organizat chiar la noi în țară și în Georgia.

România U21 a pierdut cu 0-3 în fața Spaniei U21, iar înfrângerea de pe Ghencea cu Ucraina U21, 0-1, a făcut ca selecționata lui Emil Săndoi să fie eliminată din competiție.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!