ACS Poli Timisoara Nicolae Robu Victor Ponta Superliga

Veste uriasa pentru fanii lui Poli! Primarul Timisoarei a cerut OFICIAL Guvernului bani pentru un nou stadion: "30-40000 locuri"

Dupa Arad si Targu Jiu, un alt oras important din Romania isi face planuri pentru un stadion nou. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Mai 2015, 19:43
Data actualizarii: Marti 26 Mai 2015, 19:49

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, i-a trimis o scrisoare lui Victor Ponta prin care ii cere fonduri pentru un nou stadion la Timisoara. 

"Va rog sa includeti in Planul National de Investitii pentru perioada imediat urmatoare finantarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 - 40.000 de locuri, la Timisoara. Mentionez ca municipiul Timisoara este dispus sa-si asume o contributie neglijabila - de ordinul milioanelor de euro - la investitie, de la bugetul local. Solicitarea noastra are in vedere si faptul ca pentru alte orase - cum ar fi Craiova si Bucuresti - exista astfel de proiecte asumate de Guvernul Romaniei, lucru pe care il respectam si il salutam", arata Nicolae Robu in scrisoarea catre prim-ministrul Victor Ponta.

Timisoara e unul dintre cei mai importanti contizanti la bugetul de stat, sustine Robu. 

"Cu toate acestea, in lungul timpului, sub toate guvernarile, el (orasul - n.r.) a fost mereu neglijat in privinta alocarilor de fonduri din acest buget, pentru investitii. La ora actuala, Timisoara este in plina schimbare in bine, rulând un numar important de proiecte cu finantare europeana nerambursabila, dar si numeroase proiecte sustinute din bugetul local. Unele obiective, insa, nu sunt eligibile pe fonduri europene si comporta costuri peste capacitatea de sustinere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion", arata primarul.


"Cunoasteti foarte bine pasiunea timisorenilor pentru sport, in general, si pentru fotbal, in special. Timisoara, al treilea oras al tarii, ca populatie, resedinta unuia dintre cele mai mari judete ale tarii si capitala informala a unei mari regiuni istorice, resimte la ora actuala stringent lipsa unui stadion modern si de capacitate pe masura dimensiunii actuale si estimate pentru viitor a orasului si a regiunii",
a mai spus primarul.

Sursa: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!