Operatiunea Marea Depunctare | Viorel Duru anunta: "Pe 15 noiembrie se fac propunerile de sanctionare". 9 echipe din 14 ar avea probleme financiare

Liga I Comisia de Licentiere FRF Viorel Duru Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Octombrie 2015, 14:39
Data actualizarii: Marti 20 Octombrie 2015, 15:10

Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere a FRF, a dezvaluit ieri ca 9 din cele 14 echipe ale Ligii I au probleme financiare si sunt monitorizate, riscand chiar sanctiuni.

La o zi dupa declaratia data de Viorel Duru pentru Prosport, potrivit careia 9 din cele 14 echipe ale Ligii I sunt atent monitorizate si risca, in cazul in care nu isi vor indrepta situatia financiara, sa fie sanctionate, presedintele Comisiei de Licentiere vine cu adaugiri.

Duru a remis un comunicat prin intermediul FRF, acesta explicand modul de desfasurare a procesului de monitorizare, dar si faptul ca propunerile de sanctionare vor fi transmise pe 15 noiembrie.

Potrivit comunicatului, echipele care nu isi vor rezolva problemele financiare risca sa piarda pentru inceput 3 puncte in clasament. Daca nici dupa aceasta prima sanctiune lucrurile nu se vor indrepta, cluburile pot fi penalizate in continuare.

"Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, face cunoscute urmatoarele precizari referitoare la procesul de licentiere:

1. Procesul de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I are doua faze. La data de referinta 30 iunie cluburile trebuie sa raporteze situatia datoriilor. Daca acestea nu au datorii nu se vor mai afla in procedura de monitorizare financiara pentru sezonul aflat in desfasurare. Daca cluburile au datorii, acestea trebuie sa faca dovada pana la data de 30 septembrie, respectiv pana la data de 31 octombrie, ca au achitat toate datoriile inregistrate la data de referinta 30 iunie.

2. Se evalueaza lipsa datoriilor catre alte cluburi din activitatea de transfer a jucatorilor si lipsa datoriilor catre angajatii clubului.

3. Noua cluburi dintre cele paisprezece care participa in Liga I au raportat datorii la 30 iunie a.c.

4. Sanctiunea maxima pentru fiecare dintre cele doua categorii de datorii evaluate este deducerea a cate trei puncte din clasamentul sezonului aflat in desfasurare. Daca pana la 30 septembrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sanctionate cu deducerea a cate un punct pentru fiecare categorie de datorii. Daca nici pana la 31 octombrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sanctionate cu deducerea a inca două puncte pentru fiecare categorie de datorii.

5. Situatia cluburilor care nu au achitat toate datoriile pana la data de 30 septembrie a.c., respectiv pana la data de 31 octombrie a.c., va fi cunoscuta la incheierea procesului de evaluare a documentatiilor financiare prezentate de aceste noua cluburi. Propunerile de sanctionare vor fi transmise, de managerul de licentiere catre Comisia de Disciplina si Etică a FRF, la data de 15 noiembrie 2015. 

6. Sanctiunile dictate vor fi cunoscute la incheierea procedurilor disciplinare.

In concluzie, la data prezentei informari de presa, nu sunt cunoscute cluburile din Liga I care au incalcat fair-play-ul financiar si nici ce sanctiuni risca", se arata in comunicatul FRF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!