Juristul MApN anunta: "Numele, emblema si palmaresul sunt la noi, nu le vindem". Armata e dispusa sa imprumute brandul si cere 10% din veniturile clubului

Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis in aceasta saptamana motivatia deciziei luate la finalul anului trecut, atunci cand a decis ca MApN, prin CSA, detine toate drepturile asupra marcii Steaua Bucuresti.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2015, 21:35
Data actualizarii: Joi 19 Februarie 2015, 21:52

Acum, Florin Talpan, locotenent colonel de justitie si jurist al Clubului Sportiv al Armatei, face un anunt important. Juristul Clubului Sportiv al Armatei spune ca FC Steaua Bucuresti nu va mai putea folosi numele si veche emblema. Mai mult, acesta spune ca echipa lui Gigi Becali nu are nici drepturi asupra palmaresului de la infiintare pana in 2003.

Intr-o interventie telefonica la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro, Florin Talpan a dezvaluit si prima oferta de imprumut facuta patronatului clubului de fotbal. Acesta a spus ca CSA a cerut 10% din veniturile totale ale Stelei pentru a cesiona numele si emblema, oferta refuzata de Gigi Becali.

De asemenea, acesta a spus ca CSA a modificat regulamentele adminstrative si organizatorice pentru a putea infiinta o echipa de fotbal. In continuare, Florin Talpan anunta ca MApN, prin CSA, ar putea actiona din nou in judecata clubul de fotbal, daca sefii formatiei nu vor renunta la denumire si inscriptii la urmatoarele meciuri (Numele Steaua Bucuresti a fost afisat pe tabela de marcaj la meciul cu Astra).

"Clubul de fotbal, in urma deciziei ICCJ, nu mai poate folosi numele! Scrie foarte clar in motivare! FCSB pot folosi, avand in vedere ca e inregistrata la OSIM, insa vor avea probleme si cu noua sigla, pentru ca si Venus Bucuresti a facut o reclamatie.

CSA vre asa le dea satisfactie suporterilor care au sustinut acest demers, dar si fostelor mari glorii, care au facut performanta pentru acest club, inclusiv Tudorel Stoica sau Miodrag Belodedici.

Incepand cu data de 24 noiembrie 2014, regulamentele de functionare si organizare ale CSA s-au motificat, dandu-ne posibilitatea de a infiinta o echipa de fotbal. Astfel, trebuie sa reinfiintam o noua echipa de fotbal, eu asa vad lucrurile.

Chiar daca brandul Steaua e inregistrat la OSIM sub numele FC Steaua Bucuresti SA, noi suntem de parere ca se incalca hotararea ICCJ si vom demara noi actiuni in judecata, urmand sa solicitam daune.

Nu cred ca UEFA va prezenta echipa ca fiind Steaua, iar LPF se va sesiza pentru a lua toate deciziile legale.

Eu, cand am vazut ca timpul trece, campionatul sta sa inceapa, iar negocierile nu merg, am propus un contract de inchiriere de marca pana la stabilirea unui pret de catre un evaluator. Era vorba despre un pret provizoriu. Ei nu au fost interesati de acest demers si s-a ajuns in situatia de fata. Conducerea CSA a solicitat 10% din veniturile totale ale Stelei, inclusiv din vanzarea jucatorilor. Valoarea unui jucator este data si de brand.

Noi nu putem da brandul unei societati private pe 0 lei. Cred ca mai sunt echipe in Europa detinute si de stat.

Am avut nevoie de 10 ani ca sa ne judecam si sa ajungem in aceasta situatie. Acest brand trebuie sa aduca bani Ministerului, pentru ca si celelalte sectii trebuie sa supravietuiasca.

Nu se pune problema vanzarii brandului, ci doar stabilirea unui pret pentru cesionarea unei companii. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare, au fost foarte multe nedreptati si ma bucur ca Inalta Curte ne-a dat dreptate.

Cunosc foarte bine dosarul, am depus foarte mult suflet. Noi avem o marca notorie, sub care s-au facut performante europene. Vreau sa mentionez si ca palmaresul este in stransa legatura cu marca notorie, iar patrimoniul nu a fost niciodata cedat.

Eu zic ca ce am realizat pentru Armata este un lucru extraordinar. Eu consider ca am reprezentat cu demnitate CSA-ul", a spus Florin Talpan la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

FC Steaua: "Instanta nu s-a pronuntat in privinta palmarestului"

De cealalta parte, oficialii clubului de fotbal spun altceva. Acestia au notat intr-un comunicat de presa ca pierderea marcii nu inseamna si pierderea palmaresului.

 "Instanta nu s-a pronuntat in privinta palmaresului"

"Prin decizia mentionata, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat asupra palmaresului echipei Steaua Bucuresti sau a culorilor sub care aceasta evolueaza in competitiile interne si internationale, intrucat nici nu a fost investita cu o astfel de cerere. Astfel, hotararea instantei nu produce nicio consecinta juridica pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele castigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile facute celebre in cele mai importante competitii fotbalistice)", a precizat Fotbal Club Steaua Bucuresti intr-un comunicat de presa.

"Clubul de fotbal mentioneaza ca a pus in aplicare decizia ICCJ imediat dupa pronuntare: "Fotbal Club Steaua Bucuresti respecta decizia pronuntata de ICCJ inca de la pronuntare, punand-o in aplicare imediat dupa aparitie. Avand in vedere faptul ca Fotbal Club Steaua Bucuresti considera nedreapta hotararea pronuntata, va exercita caile extraordinare de atac impotriva hotararii instantei, astfel cum sunt prevazute de legislatia in vigoare, in speranta ca va recupera marca pe care a inregistrat-o cu buna-credinta si a utilizat-o ani la rand in cele mai importante competitii fotbalistice. Ca un raspuns la sprijinul neconditionat oferit de suporterii echipei si la dorinta acestora de a lamuri pe deplin situatia creata, precizam ca vom intreprinde - cu sprijinul SCA Piperea si Asociatii - toate demersurile legale necesare pentru apararea drepturilor noastre privind marca, numele si culorile clubului", se mai arata in comunicat.

Modifică setările cookies