2013 ca o tornada! 5 evenimente majore care i-au marcat anul Stelei! Care a fost cel mai fericit moment?

Laurentiu Reghecampf Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Decembrie 2013, 18:51
Data actualizarii: Marti 24 Decembrie 2013, 19:15

► Taci, screen! Facem testul asta de Craciun?

2013 a fost ca o tornada pentru Steaua. Momente memorabile, vise confirmate, performante care vor ramane in istoria clubului, dar si dezamagiri crunte si lovituri teribile, toate au contribuit la anul in care Steaua a urcat din nou pe prima pozitie in fotbalul romanesc.

A inceput cu miracolul de pe National Arena cu Ajax, a continuat cu arestarea patronului, castigarea titlului, emotiile unei posibile excluderi din Europa, iar apoi calificarea, pentru a 10-a oara consecutiv, in grupele europene.

Iata 5 evenimente majore care au marcat anul 2013 la Steaua.

1. CALIFICAREA - a fost miracolul cu care Steaua a inceput perfect 2013. Dupa 0-2 la Amsterdam, Steaua avea nevoie pe National Arena de reeditarea minunii cu Valencia, din 2004.

Nu erau foarte multi cei care credeau cu adevarat ca Steaua poate realiza asta in fata lui Ajax, echipa care tocmai eliminase din Europa campioana Angliei, Manchester City, prin clasarea pe pozitia a 3-a in grupa de Champions League.

Steaua a reusit minunea; a invins-o pe Ajax la penalty-uri, iar cei care au trait pe viu magia acelei seri, pe National Arena au simtit atunci ca 2013 poate fi anul in care Steaua poate trece la nivelul urmator. Chiar si oamenii din conducerea clubului incepeau sa se gandeasca la finala Europa League.

2. INCA UN PAS SPRE FINALA - a urmat victoria in fata campioanei Europei, Chelsea Londra si lumea isi amintea de sezonul UEFAntastic din 2006.

"I-am naucit, nu ca i-am batut. Nu i-am vazut pe teren pe Lampard, Terry si Mata, erau din alt film. Suntem peste tot ce are Europa League in momentul asta. Noi avem valoare de Liga Campionilor, de Real Madrid, de Barcelona, nu e Europa League.", avea sa fie prima reactie a patronului Gigi Becali.

S-a strigat "sus pe masina", s-a cantat pana la epuizare, s-a urlat din toti plamanii 'gooooooool Rrrrrrusescuuuuu' la ProTV, dar a venit returul...

3. ARESTAREA - a fost de departe cea mai grea lovitura pe care a primit-o Steaua in 2013. "N-are cum sa-l aresteze pe Becali, e prea puternic" s-a transformat in "Ba, esti nebun", vorba lui Celentano din Las Fierbinti :)

3 ani cu executare, la care s-au adaugat ulterior inca sase luni, iar lucrurile s-au complicat teribil. Fara bani si cu multe griji pentru viitor, Steaua a cucerit titlul 24, dar evolutia fireasca a lucrurilor, cu investitii in trasferuri si infrastructura, a fost inlocuita cu strategia de supravietuire implementata de conducerea ramasa in Ghencea.

4. JUDECATA - imediat dupa arestarea lui Gigi Becali, Steaua a mai primit o palma: UEFA a inceput ancheta pentru a stabili daca 'dosarul Valiza', in care fusese condamnat Becali, trebuie sa atraga dupa sine si suspendarea echipei din competitiile europene.

Dupa cateva zile in care conducerea, jucatorii si suporterii au stat cu sufletul la gura, forul european a dat un verdict bland. Steaua a primit dreptul de a se inscrie in preliminariile Champions League.

5. ZECE ANI DE GRUPE - Steaua a trecut in tururile preliminare de Vardar Skopje, Dinamo Tbilisi si Legia Varsovia si a obtinut calificarea in grupele Champions League. Pentru a 10-a oara consecutiv, Steaua a ajuns in grupele unei competitii europene.

2013 trebuia sa fie anul in care Steaua sa faca pasul urmator. Ar fi fost momentul cel mai potrivit: fanii, aproape de echipa, campanie de transferuri ca niciodata, cu incasari de peste 12 milioane de euro in vara, plus bani veniti cu duiumul de al UEFA pentru calificarea in grupele Ligii.

Cu toate astea, Steaua n-a reusit sa speculeze momentul, iar finalul de an a prins-o cu o gramada de probleme. Cine vrea sa mai ramana la echipa? Cati bani va aloca Becali din inchisoare pentru campania de achizitii din iarna? Cat mai sta Reghe? Cand se fac modernizarile la stadionul Ghencea? De unde se pot cumpara produse cu insemnele clubului? Cine mai are chef de copii si juniori? - sunt intrebari pe care conducerea clubului si suporterii Stelei le-au lasat pentru 2014.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!