Jocurile Olimpice David Popovici (16 ani) e legitimat la Steaua

"Degeaba dai tare din mâini, ca un câine turbat!" Prima reacție a lui David Popovici după ce a încheiat JO 2020

La doar 16 ani, David Popovici a dat dovadă de atitudine și de maturitate în concursul olimpic pe care l-a încheiat azi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iulie 2021, 14:51
Data actualizarii: Vineri 30 Iulie 2021, 15:34

Situat pe 4 la 200 m liber și pe poziția a șaptea la 100 m liber, elevul lui Adrian Rădulescu a ratat azi accederea în semifinalele de la 50 m liber, după ce a încheiat seria a șase pe ultimul loc, 8, iar la general a înregistrat al 40-lea timp. 

Imediat după ratarea semifinalelor de la 50 m liber, sportivul de la CSA Steaua a explicat că oboseala acumulată în probele precedente i-ar fi influențat evoluția de azi.

  • LIVE TEXT, 13:12 | David Popovici concurează în seriile de la 50 m liber, la Jocurile Olimpice

"Momentan, sunt mai bun la înotul de anduranță"

Popovici susțne că în acest moment probele lungi i se potrivesc mai bine, însă anunță că va progresa și la 50 m liber. 

„E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să te antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță.

Dar o să fiu mai bun și la 50. Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50 metri, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta", a spus Popovici, potrivit Gsp.ro.

"Vrem să revoluționăm înotul"
 

"Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul. Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost.

Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai. Dar eu și antrenorii aveam planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta", a mai declarat Popovici pentru sursa mai sus citată.

România, patru medalii la Tokyo

România a cucerit până acum patru medalii la Tokyo prin Ana Maria Popescu (argint la spadă), aur prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu rame), argint prin Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (canotaj, patru rame masculin) și argint prin Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă (canotaj, dublu rame masculin).

 

Starul Caeleb Dressel, impresionat de Popovici 

Câștigătorul medaliei de aur de la 100 m liber, Caeleb Dressel, a vorbit în New York Times despre tânărul român după prestațiile sale din serii și semifinale la 200 de metri liber și s-a arătat impresionat de modul în care s-a descurcat Popovici. 

„Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel la o conferință de presă. 

David Popovici, lăudat de șeful MTS 

Carol Eduard Novak, șeful MTS, are cuvinte de laudă despre înotătorul tricolor. 

"E ceva extraordinar să participi la Jocurile Olimpice la 16 ani. Să te bați în finală cu cei mai buni sportivi din lume. Este extraordinar, este un exemplu pentru generația viitoare, pentru sportivi. Trebuie să ne bucurăm pentru el, să-l ajutăm și să punem lângă el alți sportivi care să ne ajute să obținem performanțe pe viitor", a spus Carol Eduard Novak, pentru TVR.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!