Al 61-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris vine de la Dinamo! ”Sărbătorim după un an plin de ghinioane şi probleme”

Joan Chelimo CS Dinamo Delvine Meringor Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 maraton Jocurile Olimpice
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Decembrie 2023, 15:06
Data actualizarii: Luni 04 Decembrie 2023, 15:16

Joan Chelimo Melly, originară din Kenya, a bifat baremul în proba de maraton.

Atleta română de origine kenyană Joan Chelimo Melly a realizat baremul în proba de maraton pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a anunţat, duminică, CS Dinamo Bucureşti, la care este legitimată.

Joan Chelimo s-a clasat pe locul 12 în maratonul de la Valencia, cu 2 h 24 min 16 sec.

Rezultatul e cu atât mai merituos cu cât la ora startului sportiva a acuzat stare febrilă şi o uşoară răceală, precizează clubul.

Antrenorul Carol Șanta despre performanța atletei Joan Chelimo Melly

"E un sentiment puternic de eliberare, după foarte multă tensiune. Sunt foarte multe repere bune pe care le-am avut în cursa de astăzi. 

Ne-am atins obiectivul şi mă bucur că lăsăm în urmă un an plin de ghinioane şi probleme. Astăzi sărbătorim, iar după obişnuita recuperare începem pregătirea pentru Paris", a declarat Carol Şanta, antrenorul sportivei.

Dinamo și Steaua dau calificatele la maratonul de la Jocurile Olimpice

Victoria a revenit atletei Worknesh Degefa, în 2 h 15 min 51 sec, urmată de Almaz Ayana, 2 h 16 min 22 sec, podiumul fiind completat de Hiwot Gebrekidan, 2 h 17 min 59 sec, toate din Etiopia.

La masculin s-a impus tot un etiopian, Sisay Lemma, care a fost al patrulea cel mai rapid om din istorie la maraton, cu timpul de 2 h 01 min 48 sec, scrie Agerpres.

România are acum 61 de sportivi calificaţi la JO 2024, Chelimo fiind a doua calificată la maraton, după Delvine Meringor (CSA Steaua), o altă atletă de origine kenyană.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!