Giuseppe De Luca Atalanta Catania CFR Cluj Serie D Italia

OFICIAL A ieșit campion cu CFR Cluj, a jucat la Atalanta și în naționala Italiei, iar acum a ajuns în Serie D!

Giuseppe De Luca, atacant italian în vârstă de 30 de ani, a semnat marți cu Catania, echipă de tradiție ajunsă acum în campionatul de amatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 August 2022, 11:20
Data actualizarii: Miercuri 10 August 2022, 11:24

Atacantul Giuseppe De Luca (30 de ani), trecut și pe la CFR Cluj în campionatul 2018-2019 după ce anterior evoluase la Atalanta în Serie A și la naționalele Under 20 și Under 21 ale Italiei, a semnat un contract pe un sezon cu Catania, grupare de tradiție din Peninsulă care evoluează acum însă în Serie D.

De Luca figurează cu un titlu de campion în Liga 1 în 2018-2019 pe site-urile de specialitate, inclusiv Transfermarkt, deși italianul și-a reziliat în acel sezon contractul cu ardelenii la mijlocul campionatului, în ianuarie 2019, după ce jucase doar cinci meciuri în toate competițiile pentru CFR Cluj, pentru care a și debutat în cupele europene.

Catania, din Serie A în Serie D în mai puțin de un deceniu

”Catania SSD anunță că l-a achiziționat pe jucătorul Giuseppe De Luca. La începutul carierei sale, atacantul lombard a avut 12 apariții și a marcat patru goluri cu echipele naționale Under-20 și Under-21.

Din 2012 până în 2014, a adunat 35 de apariții în Serie A cu Atalanta, marcând de șase ori. În sezonul trecut, a îmbrăcat tricoul Triestinei”, a precizat clubul din Serie D în comunicatul oficial.

Catania a jucat ultima dată în Serie A în sezonul 2013-2014, când a retrogradat, iar în ultimul sezon a fost exclusă din Serie C după ce a intrat în insolvență.

Clubul a fost refondat în această vară și a primit dreptul de a se înscrie în campionatul de amatori din Italia.

Modifică setările cookies