CSM Bucuresti Alexandra Lacrabere Siraba Dembele Handbal

Superstarul de la CSM București și-a anunțat retragerea la finalul sezonului: „E momentul să fac asta!” 

Una dintre cele mai bune jucătoare de la CSM București și-a anunțat retragerea din activitate la finalul acestui sezon. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 14:14
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 14:41

Siraba Dembele-Pavlovic (36 ani) a anunțat că se va retrage din handbal la finalul sezonului în curs. Jucătoarea CSM-ului a câștigat titlul mondial alături de Franța în 2017, fiind și căpitan al naționalei o bună perioadă de timp, iar acum a vorbit despre decizia sa. 

„Am exprimat asta deja, mai mult sau mai puțin, în 2022, îmi închei cariera sportivă la finalul sezonului. Chiar dacă fizic mă simt într-o formă incredibilă la vârsta de 36 de ani, cred că este momentul potrivit”, a declarat extrema franceză citată de L'Equipe

Recent și Alexandra Lacrabere (35 ani), jucătoarea Rapidului, și-a anunțat retragerea și ea. Cele două au fost prezente în Franța la meciul naționalei cu omoloaga din Suedia, câștigat cu 24-22. După meci a avut loc o ceremonie în care jucătoarelor li s-a adus un tribut

Cariera fabuloasă a lui Siraba Dembele 

Siraba Dembele-Pavlovic a fost cel mai longeviv căpitan al naționalei Franței de handbal feminin, de-a lungul a opt ani, în care este și a doua cea mai bună marcatoare din toate timpurile, având 848 de goluri în 291 de meciuri jucate. 

Alături de națională, extrema a câștigat Campionatul Mondial din 2017 și Campionatul European din 2018, a luat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016, dar și argintul la Mondialele din 2009 și 2011, plus două medalii de bronz la Europenele din 2006 și 2016. 

Dembele a semnat cu CSM București în 2020, după despărțirea de gruparea franceză Toulon Saint-Cyr.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!