Bayern Munchen Nestory Irankunda transfer bayern munchen Germania Bayern Munchen/sursa foto: Getty

Mutarea la care puțini s-ar fi așteptat! Bayern Munchen e pe cale să dea lovitura cu un puști de 17 ani: unde evoluează

Bayern Munchen se gândește deja la viitoarele sezoane și și-a asigurat, în mare măsură, transferul unui tânăr fotbalist.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 17:47
Data actualizarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 17:50

Campioana din Bundesliga a ajuns la o înțelegere verbală cu Nestory Irankunda, atacantul de 17 ani al celor de la Adelaide United (Australia) urmând să ajungă pe Allianz Arena în 2024. 

Jucătorul cu dublă naționalitate, australiană și tanzaniana, va fi cumpărat pentru trei milioane de euro. "Bayern și-a asigurat un talent desăvârșit", a fost reacția fanilor la anunțul transferului lui Nestory Irankunda.

  • Bayern Munchen/sursa foto: Getty

În vara lui 2023, tânărul atacant s-a aflat pe lista de interes a celor de la Verona și Genoa, însă a ales să rămână în Australia, în așteptarea unei oferte mai interesante. 

  • 4 meciuri a jucat Nestory Irankunda în acest sezon, marcând un gol 
  • 350.000 euro este cota lui Nestory Irankunda, potrivit Transfermarkt

Rareș Canea, foarte aproape să evolueze pentru România 

Aflat de aproape 10 ani la clubul bavarez după ce și-a făcut ”ucenicia” la TSV Grunwald și TSV 1860 Munchen, Rareș Canea a bifat selecții la naționalele Under 14, Under 15, Under 16 și Under 17 ale Germaniei, unde a fost și căpitan.

”Este vorba de un jucător de la Bayern Munchen care se numeşte Canea, român, a fost căpitanul naţionalei Germaniei la U-17.

A avut o accidentare la genunchi şi în timpul recuperării l-am invitat la Federaţie pe el şi pe tatăl lui şi i-am rugat să joace pentru România. Pentru că sunt români din Mangalia.

El fiind la Bayern Munchen, iar să fii căpitanul naţionalei U-17 a Germaniei nu este puţin lucru. Vine după o intervenţie chirurgicală. Rareş Canea îl cheamă.

Joacă de mult timp la Bayern Munchen. Nu s-a născut în Germania, este din Mangalia. Am avut nişte discuţii cu el, aşa ne-a spus, că sunt şanse mari să joace pentru noi.

Sunt foarte mulţi jucători interesanţi. I-am găsit şi prin America, prin Canada. Este foarte greu să îi aduci la echipa naţională, pentru că au nevoie de cel puţin o zi de acomodare la fusul orar de aici”, a spus Mihai Stoichiţă pentru Fanatik.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!