Într-o lume plină de "vassarași", avem nevoie de un Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hategan Gala Mihai Neșu mihai nesu Fotbal intern
Mihaela Simion
Data publicarii: Joi 04 Mai 2023, 21:07
Data actualizarii: Joi 04 Mai 2023, 21:16

După mai bine de un an de când a suferit un infarct și a fost operat, Ovidiu Hațegan a revenit la centru. 

Arbitrul român a condus meciul caritabil de pe stadionul "Arcul de Triumf" pentru Mihai Neșu, dintre AFAN All Stars și FIFPro Europe, organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru finalizarea complexului de recuperare neuromotorie „Sfântul Nectarie” din Oradea.

Într-o atmosferă de sărbătoare, jucători de clasă precum Răzvan Raț, Bogdan Lobonț, Sorin Ghionea, Florin Cernat, Nicolae Dică, Robert Pires, Elias Charalambous, Adli Didic sau Gică Hagi, aproape 5000 de spectatori au avut ocazia să vadă un meci de calitate, presărat cu faze spectaculoase, parade a la "Pisica" Lobonț și goluri ca în Europa. Cum ne place nouă să credem că încă mai este nivelul fotbalului românesc.

Lecție de fotbal pe bune pentru copii
 

Tribunele stadionului "Arcul de Triumf" a fost umplut de copii de toate vârstele, mulți dintre ei practicanți de fotbal, veniți să vadă un meci ca în vremurile în care încă mai trăiam cu emoție confruntările echipei naționale sau ale echipelor de club.

S-au bucurat pentru fiecare gest tehnic, au apreciat fiecare combinație de pase, au respirat fotbal pentru și cu jucătorii de pe teren, timp de 70 de minute. Scandându-le numele, știind detalii despre performanțele fiecăruia, visând să ajungă într-o zi cel puțin la fel de buni ca ei. Au trăit o lecție pe viu, așa cum are nevoie fiecare copil care vrea să devină fotbalist și care ar trebui să aibă repere mai bune decât ceea ce se întâmplă în prezent la noi.

Cel mai mare câștig: Ovidiu Hațegan
 

Revenirea pe teren, chiar și într-o partidă amicală, a lui Ovidiu Hațegan, într-o perioadă în care arbitrajul românesc e, finuț spus, în colaps reprezintă un adevărat câștig.

Și, mai departe decât profesionalismul de care a dat dovadă pe parcursul meciului, Ovidiu Hațegan a arătat încă o dată că este om. Și a oferit și el e lecție importantă viitoarelor generații de fotbaliști.

Departe de secretomania și disprețul din aceste zile, Ovidiu Hațegan a zâmbit, a vorbit cu zeci de copii care l-au așteptat la final pentru autografe și fotografii. A discutat cu ei amabil și calm, a răspuns întrebărilor fără sfârșit și a arătat că se poate. Să fi și profesionist, și om în același timp.

Într-o lume plină de "vassarași", avem nevoie de un Ovidiu Hațegan!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!