Adrian Ilie Adrian Mutu Ilie Dumitrescu Fotbal intern

"Ilie Dumitrescu sau Adrian Mutu?" Pus să aleagă, "Cobra" a răspuns direct 

Fostul mare jucător de la Steaua, Galatasaray și Valencia impreisona prin repertoriul său tehnic pe care miza și la echipa națională. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 19:55
Data actualizarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 20:41

Adrian Ilie, unul dintre cei mai valoroși atacanți de după Revoluție, a răspuns provocării de a alege între două stele ale primei reprezentative: Ilie Dumitrescu și Adrian Mutu. 

Ilie a jucat la cel mai înalt nivel în Primera Division, la Valencia, iar la CM din 1998 a fost printre tricolorii care au excelat. 

  • Adrian Ilie

"Ilie Dumitrescu sau Adrian Mutu?"

”Pe mine nu pot să mă aleg. Mie mi-a plăcut Mutu foarte mult. Mi-a plăcut şi Dumitrescu, dar Mutu... am fost mai apropiaţi în ceea ce priveşte continuitatea şi nivelul de joc din timpul meciului. 

Nu ştiu, nu aş putea. Dumitrescu mi-a plăcut foarte mult, dar Mutu a fost mai exploziv, mai cu gol decât Dumitrescu. Lăsând golurile la o parte, cu toate că golurile îi fac pe atacanţi. Mutu ca joc, ca potenţă, se vedea că este foarte special. El juca în campionatul cel mai greu din acea perioadă”, a declarat Adrian Ilie, potrivit Orange Sport. 

La națională, Adi Ilie a fost convocat de 55 de ori și a înscris 13 goluri Cele mai multe apariții le-a bifat la Valencia CF, 113, unde a marcat de 37 de ori și a pasat decisiv în 15 situații, în aproape 6.800 de minute jucate în tricoul spaniolilor.

Claudio Ranieri l-a poreclit pe Adrian Ilie „Cobra”, în momentul în care evolua pentru Valencia. La Steaua s-a transferat la doar 18 ani de la Electroputere Craiova. La început a jucat vârf, alături de Ion Vlădoiu, apoi de Marius Lăcătuș. 

Ulterior, a trecut în linia de mijloc, în banda stângă. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies