FOTO EXCLUSIV Fostul dinamovist Tăriceanu și-a trimis fiul cel mic în peluza Rapidului, de dragul lui Dan Șucu!

Calin Popescu Tariceanu dan sucu Rapid rapid - craiova Stadion Giulesti Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Mai 2023, 14:52
Data actualizarii: Marti 23 Mai 2023, 14:51

Fostul premier a devenit un obișnuit al tribunei VIP a Giuleștiului, de când prietenul Șucu a devenit acționar al clubului. 

Deși în trecut simpatiza cu Dinamo, politicianul și-a schimbat radical afinitatea fotbalistică, ca în politică. 

Tăriceanu, cu fiul cel mic la meciul Rapid - Craiova

Acum doi ani, Călin Popescu Tăriceanu, un mare fan al F1 și al competițiilor auto, mai mult decât al fotbalului, declara pentru Gsp că nu și-a lăsat cei doi băieți mai mici să meargă la meciurile lui Dinamo, pentru că "pe stadioanele noastre se aud des înjurături. În anumite momente, sunt deranjat. Galeriile, prin modul în care se manifestă, nu cred că reprezintă un model pentru cei tineri. Băieții mei voiau să se ducă la un meci, juca Dinamo cu nu știu care. Nu eram foarte încântat, pentru că am văzut violențele din tribune și mi-a fost teamă pentru ei"

Prieten cu Dan Șucu, noul acționar al Rapidului, Tăriceanu a început să fie prezent pe Stadionul "Giulești" la aproape toate meciurile echipei feroviare. El stă în imediata apropiere a proprietarului Mobexpert, în sectorul central al tribunei VIP, și se întreține cu acesta minute bune la fiecare întâlnire. La meciul cu Craiova, acesta și-a adus și fiul cel mic, în vârstă de opt ani, pe stadion, în ciuda prejudecăților sale despre modul în care tifoseria și stadionul pot afecta educația unui copil. 

Politicianul l-a trimis chiar pe băiatul său în Peluza Sud a stadionului, opusă celei în care stă galeria rapidistă, dar la doar câteva zeci de metri de grupul fanilor Craiovei, unde s-a făcut schimb de "amabilități" între suporterii celor două echipe. Puștiul a văzut meciul din mijlocul unui grup de juniori ai Rapidului, care la pauza meciului au participat la un meci demonstrativ. În timpul partidei, puștii au încurajat echipa lui Adi Mutu și chiar s-au înfierbântat și au strigat în cor "Hoțu', hoțu' !" la adresa centralului Adrian Cojocaru, după câteva decizii ale acestuia care i-a nemulțumit. Prezența lui Tăriceanu în Giulești, dar și cea a lui Mircea Geoană, i-a făcut pe unii să creadă că Șucu se gândește serios la o carieră politică.    

Donjuanul liberal. Tăriceanu a fost căsătorit de cinci ori și are patru copii

Tăriceanu a fost căsătorit de cinci ori și are patru băieți. Asupra primei căsnicii a politicianului planează misterul, dar se știe că soția sa s-a numit Rodica, a fost o colegă de facultate, mariajul a durat între 1976 și 1980 și fosta consoartă este stabilită de mai mulți în SUA. A doua soție a acestuia, Livia (Georgescu), este specialistă în Relații Internaționale și Comerț Exterior și este fiica primului ambasador al României în Israel. Femeia deține mai multe afaceri de succes în industria turistică. Relația cu a treia soție, Cornelia (Trântescu), a avut loc în anii '90, cei doi având împreună un băiat, Călin jr., crescut de mamă, după divorț, tânărul fiind, de asemenea, un mare fan la competițiilor auto. 

Ioana (Dinu), a patra soție, este de profesie avocat și l-a cunoscut pe fostul premier când avea doar 19 ani, în 1996, la mitingul electoral al Convenţiei Democrate. Cuplul s-a căsătorit civil la Budapesta, unde merseseră să vadă cursa de Formula 1 de la Hungaroring. Cei doi au împreună un băiat, Mihai, și au divorțat în 2011. În sfârșit, în 2013, Tăriceanu s-a căsătorit pentru a cincea oară, cu Loredana (Moise), de profesie artist plastic și proprietară a unui atelier de creație vestimentară. Evenimentul a ținut prima pagină a ziarelor mondene, pentru că s-a putut desfășura doar cununia civilă, nu și cea religioasă, din cauză că Biserica Catolică nu nu permite mai multe căsătorii. Cei doi au împreună doi băieți. 

Cine este CCAPT?

Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu (71 de ani) are părinți de origine grecească, dar a fost crescut de Amedeo Lăzărescu, scriitor și om politic, despre care istoricii CNSAS spun că există dovezi că a fost informator al Securității. Absolvent al Liceului "Sf. Sava"și al Facultății de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București (actuala Universitate Tehnică de Construcții), el are un masterat în matematică și informatică la Universitatea din București. După Revoluție a fondat Radio Contact (al doilea post de radio privat din România), Clubului Român de Presă și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) și a deținut mai multe firme importatoare de automobile. 

Ulterior, a intrat în politică, în anul 1990 fiind fondator al Partidului Național Liberal. A fost șef al PNL (2004-2009), PLR și ALDE, deputat (1990 - 1992, 1996 - 2008), senator (2012-2020), Președinte al Senatului României (martie 2014 - septembrie 2019) și al 60-lea prim-ministru al României (decembrie 2004 - decembrie 2008), mai ocupând funcțiile de secretar de stat, Ministru al Finanțelor și Ministru al Afacerilor Externe. A fost de mai multe ori candidat la Președinția României, cel mai bun rezultat fiind în 2014 (locul 3,  5,36% din toate voturile exprimate și validate). 

În ultimii ani, cariera sa politică s-a degradat, după ce a făcut alianță cu PSD și Liviu Dragnea și a fost unul dintre promotorii modificării legilor Justiției, care a scos în stradă sute de mii de oameni la proteste. A fost luat în derâdere, după ce a susținut referendumul pentru susținerea "familiei tradiționale", din cauza celor cinci mariaje ale sale, și a fost criticat pentru că și-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la sediul DRPCIV. 

Alte scandaluri în care a fost implicat a fost intervenția nereușită în beneficiu afaceristului Dinu Patriciu pe lângă Monica Macovei, pe atunci ministru al Justiției, concesionarea zăcămintelor de ţiţei şi gaze din Marea Neagră prin hotărâri de guvern ale căror anexe sunt clasificate, acuzația că a speculat 10 milioane de acțiuni Rompetrol pe bază de pont, procesul de privatizare al Petrom sau propunerea referendumului de demitere a președintelui Băsescu.

În 2021, a fost trimis în judecată de DNA, procurorii acuzându-l că ar fi luat o mită de de 800.000 de dolari, plătită de reprezentanții unei firmei austriece, prin intermediul unor companii offshore, "constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei, respectiv hotărârile de guvern nr. 199/2008, 634/2008, 1193/2008 și 1451/2008". El a mai fost trimis în judecată pentru că ar fi minţit când a fost audiat la DNA Braşov, în dosarul retrocedării fostei ferme regale Băneasa, dar a fost achitat de judecători.

Foto - Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!