Fotbal intern

Dinamo sau prăbușirea unui brand. Se poate și mai jos de atât? Caramavrov, după U Cluj - Dinamo 2-0

U Cluj - Dinamo 2-0 (1-0), în prima manșă a barajului de promovare/menținere în Liga 1. Returul are loc pe 29 mai, la București. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Mai 2022, 07:39
Data actualizarii: Duminica 22 Mai 2022, 07:44

de Florin CARAMAVROV

„Mai jos de atât nu se poate!” Am auzit de mai multe ori expresia asta după multe secvențe de neputință ale actualei Dinamo. Și totuși se poate! Mai jos, mai slabi, mai mici, mai căzuți. 

Un brand care se îneacă în propria suferință. 

Dar cum s-a ajuns aici? Cum s-a ajuns mai jos decât acel „mai jos de atât nu se poate”? Cine e de vină? Cine răspunde pentru această degradare continuă?

Bănuiesc că și fanii câinilor își pun aceste întrebări, ei care au încercat să mai țină în viață această echipă contribuind nu numai cu sufletul, cum au făcut-o dintotdeauna, dar și cu bani.

Acest club a fost mai întâi sabotat din interior. De la Ianul, la Borcea. De la frații Becali, la Nețoiu. Și mai sunt câțiva binevoitori. Banii negri i-au îmbogățit pe impresari și pe conducători, dar clubul a sărăcit. În loc să acumuleze în conturi, Dinamo a sărăcit și a fost lăsată cu datorii. S-au câștigat titluri, dar prețul acestora a fost plătit în ultimii ani. Aproape de faliment, aproape de retrogradare sau, mai bine zis, ca și retrogadați acum...

N-am înțeles cum a preluat Negoiță acest club. Fără audit, fără să știe ce are de plătit din urmă, fără forță financiară. Când te bagi într-o astfel de tranzacție, trebuie să ai „cojones”. Ai responsabilitatea să salvezi și să duci din nou spre glorie un club care a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor sau ale Cupei Cupelor. 

Depășit de probleme și de datorii, Negoiță este și cel care a dat clubul pe mâna unui impostor, acel Cortazero dispărut în ceață.  

Se vorbește acum „de o altă atitudine” la returul cu „U” Cluj, de parcă această „altă atitudine” s-ar  găsi pe stradă sau la piață. Ăștia sunt jucătorii lui Dinamo, asta e atitudinea lor, atât pot. E greu să privești realitatea în față, e greu să recunoști că ești praf. Ok, un 0-2 poate fi întors la retur, dar și așa, cu o salvare miraculoasă, găurile gloanțelor încasate de la Borcea încoace rămân. 

Și mai am o întrebare: Ce va face Dinamo, salvată de la retrogradare, în sezonul următor?

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!