Un autogol i-a adus moartea: 15 ani de la sfarsitul lui Escobar!

Autor: Sport.ro
Luni 22 Iunie 2009, 22:41

Andres Escobar a facut parte din marea echipa a Columbiei de la Mondialul din 94! Pele spunea ca va castiga lumea! Escobar a fost trimis cu un glont in lumea celor drepti! Vezi golul care i-a adus moartea lui Escobar!

Columbia venea dupa infrangerea usturatoare in fata Romaniei lui Hagi, care avea sa ajunga pana in sferturile Campionatului!

22 iunie 1994, Rose Bowl, Los Angeles. In minutul 13 al partidei SUA - Columbia, fundasul Andres Escobar deviaza gresit o minge, iar aceasta intra in poarta.

A fost greseala fatala, autogolul care a trimis Columbia acasa si pe Escobar direct spre moarte! Intors acasa, fundasul urma sa fie impuscat mortal de un fan nemultumit!

 

La 15 ani distanta, asasinul Humberto Munoz Castro este liber pentru buna purtare.

Rene Higuita, Valderrama, Asprilla sau Freddy Rincon faceau parte din nationala Columbiei. Din favorita, Columbia a terminat abia pe locul patru in grupa castigata de Romania!

La intoarcerea in tara, Escobar a petrecut cateva zile la Medellin, acolo unde intr-un club a fost impuscat mortal. Cu toate ca s-a incercat salvarea sa in toate modurile posibile, Escobar a decedat la spital.

Escobar s-a stins pe 3 iulie 1994 condus pe ultimul drum de 100.000 de oameni.

Vezi autogolul care l-a trimis la moarte pe Andres Escobar:

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
„România, te iubesc!”. Jaful care a distrus agricultura. Fermierii sunt la mila cerului și pierd sute de mii de euro
BRAT
Modifică setările cookies