Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Putea aduce trofeul pentru țara sa, dar și-a bătut joc de ultimul penalty: „Ne-a distrus!” Ce s-a întâmplat imediat după execuția rușinoasă

Algeria și Senegal au disputat duminică finala Campionatului Africii pe Națiuni (CHAN), competiție în care echipele naționale aliniază exclusiv jucători care evoluează în ligile naționale.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Februarie 2023, 16:13
Data actualizarii: Duminica 05 Februarie 2023, 16:11

Ultimul act s-a desfășurat la Algiers, capitala Algeriei, în fața a aproape 40 de mii de spectatori. Întâlnirea a fost una dramatică, decisă până la urmă la loviturile de departajare, după ce rezultatul a fost egal, 0-0, la capătul a 120 de minute. 

Penalty decisiv executat în bătaie de joc. Algeria a pierdut finala până la urmă

Algeria a avut șansa să ia trofeul la ultima lovitură de departajare din prima serie de cinci. După ce senegalezul Ndiaye a ratat, a venit rândul lui Aymen Mahious să execute. Dacă atacantul legitimat la USM Alger ar fi înscris, echipa lui ar fi câștigat finala.

Doar că execuția lui Mahious a fost una complet ratată și a provocat furia fanilor locali. Algerianul a executat indolent, încet și pe mijlocul porții, astfel că portarul din Senegal nu a avut nicio problemă să oprească balonul. 

După această execuție, Senegal a înscris de două ori, în timp ce pentru Algeria a ratat și Kendouci. Astfel, „leii din Teranga” s-au impus cu 5-4 și au cucerit trofeul CHAN pentru prima oară în istorie. 

Reacții după penalty: „A ratat pentru că e arogant!”/ „Se crede Jorginho”

Suporterii din Algeria au luat foc din cauza execuției în bătaie de joc a lui Aymen. „A ratat pentru că e arogant. Am devenit subiect de râs pentru toată lumea”, a scris un fan nord-african pe Twitter.

„E însurat cu o senegaleză?” și „A vrut să facă o Panenka lipsită de profesionalism, ce rușine” au fost alte comentarii venite dinspre suporterii „vulpilor din deșert”.

„Crede că e Jorginho. La început ne-a ajutat, dar până la urmă ne-a distrus” a fost reacția unui alt susținător algerian. Atacantul de 25 de ani a încheiat totuși turneul cu cinci goluri marcate, fiind golgheterul competiției.

Mai mult, Mahious, cotat la 400 de mii de euro, a avut puterea să vină și la interviurile de după meci. S-a scuzat pentru execuția avută și a explicat că loviturile de departajare sunt un joc al hazardului în care se poate întâmpla orice. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!