Nouhaila Benzina Cupa Mondiala Fotbal extern

GALERIE FOTO Premieră la Cupa Mondială: Nouhaila Benzina a jucat cu vălul islamic

Reprezentativa de fotbal feminin a Marocului a obţinut o victorie istorică în faţa Coreei de Sud, scor 1-0, la Cupa Mondială din Australia şi Noua Zeelandă.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2023, 12:47
Data actualizarii: Duminica 30 Iulie 2023, 12:46

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ibtissam Jraidi, în minutul 6.Este prima victorie a "Leoaicelor din Atlas" la Cupa Mondială.

Premieră la Cupa Mondială: Nouhaila Benzina a jucat cu vălul islamic

Duminică, marocanca Nouhaila Benzina, în vârstă de 25 de ani, a devenit prima jucătoare cu văl islamic care a jucat într-un meci de Cupa Mondială feminină împotriva Coreei de Sud. FIFA şi-a retras interdicţia privind vălul în urmă cu aproape un deceniu, o prevedere introdusă iniţial pentru siguranţa jucătoarelor.

Până în 2014, purtarea hijabului a fost interzisă de FIFA din motive de siguranţă. Această prerogativă a fost abolită după apariţia hijaburilor sportive dezvoltate de mai multe mărci importante. Nouhaila Benzina nu s-a simţit niciodată jenată să îl poarte: "Port hijab-ul de ani de zile şi sunt foarte mulţumită de el".

Ea a jucat întotdeauna cu hijab la diversele sale cluburi şi îl poartă la fiecare antrenament al echipei naţionale marocane.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!