Fotbal extern

Mesaj drastic pentru Messi și Ronaldo: "Carierele lor s-au încheiat! Ambii ar fi trebuit să fie mai inteligenți"

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au fost eliminați în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar mulți fani ai fotbalului cred că era celor doi granzi s-a încheiat.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 18:04
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 18:04

Ajunși la 37, respectiv 34 de ani, Ronaldo și Messi nu au mai jucat un rol decisiv pentru echipele lor în Champions League și au ajuns la al doilea sezon consecutiv în care ambii părăsesc competiția încă din faza optimilor de finală.

Nicolas Anelka, mesaj pentru Messi și Ronaldo

Nicolas Anelka (43 de ani), fostul atacant al naționalei Franței, de două ori câștigător al Ligii Campionilor, cu Real Madrid și Chelsea, crede că perioadele de glorie ale celor doi au ajuns la final și spune că Messi și Ronaldo au greșit în momentul în care și-au asumat să meargă la echipe de top, PSG, respectiv Manchester United, la această vârstă.

"Asta se întâmplă fotbaliștilor care vor să joace mai mult. Carierele lor s-au încheiat și cred că ambii ar trebui să fie foarte mulțumimți cu ceea ce au realizat în ultimii 15 ani. Au fost deasupra tuturor și e normal ca acum să încetinească.

Ambii ar fi trebuit să fie mai inteligenți. Ar fi trebuit să se gândească la o provocare mai puțin complicată, unde să poată câștiga. 

Am fost mai surprins de Messi decât de Ronaldo. Mă gândeam că Messi se va plimba prin Franța, în timp ce la Ronaldo știam că va fi mai dificil în Anglia. Pentru mine, Premier League este cel mai solicitant campionat din lume", a spus Anelka, citat de The Sun.

  • 7 goluri și 11 pase decisive a reușit Messi în cele 26 de meciuri jucate la PSG
  • 18 goluri și 3 pase decisive are Ronaldo în cele 32 de meciuri în care a evoluat la Manchester United

Cristiano Ronaldo, în ultimele trei sezoane din UCL:

  • 2019/2020: eliminat în optimi
  • 2020/2021: eliminat în optimi
  • 2021/2022: eliminat în optimi

Lionel Messi, în ultimele trei sezoane din UCL:

  • 2019/2020: eliminat în sferturi
  • 2020/2021: eliminat în optimi
  • 2021/2022: eliminat în optimi

În ciuda eșecurilor din ultimele sezoane, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt cei mai buni marcatori din istoria competiției, cu 140, respectiv 125 de goluri. Portughezul a câștigat Liga Campionilor de cinci ori, în timp ce argentinianul a ridicat în patru ocazii.

Modifică setările cookies