Luis Rubiales FIFA Fotbal extern Luis Rubiales

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federației Spaniole de Fotbal, suspendat drastic de FIFA, după ce a sărutat o fotbalistă

FIFA nu a avut milă de Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federației Spaniole de Fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2023, 13:56
Data actualizarii: Luni 30 Octombrie 2023, 13:57

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional.

Forul fotbalistic mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe oficialul spaniol de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA. „Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile”, a precizat FIFA.

Luis Rubiales, suspendat după ce a sărutat o fotbalistă

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!