GALERIE FOTO Imagini spectaculoase cu stadioanele care vor găzdui meciurile de la Cupa Mondială din 2026

Cupa Mondiala 2026 stadioane cupa mondială 2026 Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Iunie 2022, 10:00
Data actualizarii: Duminica 19 Iunie 2022, 10:00

Oficialii FIFA au dezvăluit care vor fi cele 16 stadioane care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială din 2026, care va fi organizată de SUA, Mexic și Canada.

Statele Unite vor participa la acest turneu final cu 11 orașe, după cum urmează: Seattle, Los Angeles, San Francisco, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, New York și Miami.

Cele 16 stadioane care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială din 2026!

Mexicul va avea trei orașe, mai exact Guandalajara, Ciudad deMexico și Monterrey, iar Canada două orașe, Toronto și Vancouver.

Momentan, nu s-a luat o decizie cu privire la stadionul care va găzdui finala Campionatului Mondial din 2026. SUA a mai găzduit turneul final din 1994, la care România a obținut cea mai mare performanță din istoria echipei naționale, calificarea în sferturile de finală.

Pentru Mexic ar fi cea de-a treia ediție a Cupei Mondiale din postura de gazdă, după cele din 1970 și 1986, iar Canada va fi în premieră gazdă, după ce în acest an a reușit să se califice la Mondialul din Qatar!

"Într-o regiune atât de mare precum America de Nord, trebuie să avem grijă de asta, să ne asigurăm că echipele joacă în 'clustere' unde fanii nu trebuie să parcurgă distanţe nebuneşti, la fel şi echipele", a spus Gianni Infantino.

Cincinnati, Denver, Nashville, Orlando, Washington DC/Baltimore din Statele Unite și Edmonton din Canada au fost orașele ”respinse” de către oficialii FIFA, motivând că orașele mai sus menționate au fost o ”alegere dificilă”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!