Eric Abidal Barcelona Sandro Rosell Fotbal extern

Eric Abidal și fostul președinte al Barcelonei riscă între 5 și 8 ani de închisoare! Dezvăluirile în legătură cu transplantul de ficat

Eric Abidal riscă pedeapsa cu închisoarea pentru transplantul de ficat pe care l-a efectuat în urmă cu 10 ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Aprilie 2022, 17:22
Data actualizarii: Luni 04 Aprilie 2022, 17:39

În 2011, când evolua pentru Barcelona, Eric Abidal (42 ani) a fost diagnosticat de echipa medicală a catalanilor cu tumoare la ficat. După ce prima intervenție chirurgicală nu a reușit, fundașul stânga a efectuat un transplant de ficat în 2012, argumentând că a primit organul de la un văr. 

Însă, în 2018, Sandro Rosell (58 ani), președintele de atunci al Barcelonei, a fost interceptat de către autorități, acesta a divulgat că ficatul pe care Abidal l-a primit de la Gerard Armand nu ar fi din partea unui rude. 

„Acestui tip i-am cumpărat un ficat ilegal. Și spunem că este de la un văr! Lui Abidal i-am zis: 'Dacă ești aici, înseamnă că cineva ți-a cumpărat un ficat! Da? Nu mă face să vorbesc mai mult'”, a spus Sandro Rosell în urmă cu 4 ani. 

Ficatul care l-a salvat în 2012, îl poate băga la închisoare în 2022

Iar în 2022, autorițățile au primit răspunsul pe care îl căutau. Marca a publicat că, în urma efectuării unor analize, Eric Abidal și donatorul său nu ar avea nicio legătură de rudenie, ci susține că organul de care fostul jucător al Barcelonei avea nevoie a fost primit în schimb unei sume de bani. 

Dacă se va dovedi că francezul, împreună cu Sandro Rosell, au cumpărat ficatul de care avea nevoie, cei doi vor primi o pedeapsă între 5 și 8 ani de închisoare.

După intervenția chirurgicală suferită în 2012, Abidal a continuat să mai joace fotbal. A mai evoluat un sezon pentru Barcelona, iar în 2013 a semnat cu AS Monaco. Doar că aventura în Franța un singur an. În 2014 se alătura lui Olympiacos, ca în ianuarie 2015 să se retragă. 

Modifică setările cookies