Cu ce echipă de fotbal ține Vladimir Putin. Un jucător din Ucraina face parte din lot

Vladimir Putin Razboi ucraina Zenit Sankt Petersburg Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 22:14
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 22:27

Vladimir Putin (69 de ani) este un mare fan al fotbalului. S-a văzut acest lucru și în 2018, la Campionatul Mondial, când a participat la mai multe acțiuni și a premiat inclusiv naționala Rusiei, care a ajuns până în sferturi.

Președintele rus are și o favorită în campionatul Rusiei. Este vorba despre Zenit, echipa din orașul său natal. 

Zenit Sankt Petersburg, echipa favorită a președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Putin s-a născut la Sankt Petersburg (Leningradul de pe vremea Uniunii Sovietice) și acolo și-a terminat și studiile. Tot la Sankt Petersburg, Putin și-a început și cariera politică. În 1990, a fost numit consilier al primarului.

  • Vladimir Putin

Zenit, recent eliminată din Europa League de Betis Sevilla, (scor general 3-2), a fost prezentată de mai multe publicații din presa internațională drept ”echipa susținută de Vladimir Putin”.

Potrivit Mirror, Putin a fost deranjat în trecut de faptul că Zenit nu are în componență mai mulți jucători ruși. În actualul lot al liderului din Rusia există și un fotbalist din Ucraina: fundașul Yaroslav Rakitskiy (32 de ani), antrenat de Mircea Lucescu la Șahtior și cumpărat de Zenit în 2019, pentru zece milioane de euro.

Și Mircea Lucescu a antrenat în trecut echipa favorită a lui Puin, dar a rezistat un singur sezon (2016-2017).

Este bine cunoscut faptul că Zenit Sankt Petersburg este deținută de Gazprom, companie producătoare de gaze naturale, deținută de statul rus.

Gazprom era sponsor principal și la Schalke, dar germanii au hotărât să rupă înțelegerea cu ”gigantul” rus după izbucnirea războiului din Ucraina. De asemenea, și UEFA vrea să rupă contractul de sponsorizare pentru Champions League, unde Gazprom este, de asemenea, sponsor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!