Germania Bundesliga Der Mannschaft Naglessman Fotbal extern Julian Nagelsmann

OFICIAL Germania și-a găsit selecționer. Anunțul oficial al Federației 

Julian Nagelsmann va fi prezentat în cursul zilei drept noul antrenor al naționalei Der Mannschaft.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 13:15
Data actualizarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 13:16

Germania se află în căutarea unui nou selecționer, după demiterea lui Hansi Flick. Cu mai puțin de un an înaintea turneului final organizat chiar de ei, UEFA Euro 2024, nemții au renunțat la serviciile antrenorului câștigător de Champions League.

După refuzurile lui Jurgen Klopp și Ralf Rangnick, nimeni nu părea că își va asuma responsabilitatea selecționatei Germaniei. După Campionatul Mondial câștigat în 2014, Der Mannschaft nu a trecut de grupele ultimelor două ediții, din Rusia și Qatar.

Conform Fabrizio Romano, Julian Naglesmann va semna un acord cu reprezentativa germană. Conducerea Federației ar fi deja pregătită, iar anunțul va veni în cursul zilei de astăzi.

UPDATE: Federația a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că Naglesmann va prelua naționala masculină de seniori. 

Fostul antrenor al lui Bayern Munchen are o misiune dificilă: Campionatul European din 2024.

Cele două părți au semnat un acord valabil până la sfărșitul turneului final de anul viitor, organizat chiar de nemți.

Declarația lui Nagelsmann:

"Avem un Campionat European în propria noastră țară. Este ceva special - ceva care se întâmplă la fiecare câteva decenii. Va fi un turneu special, într-o țară mare. Am o mare dorință de a lua în piept această provocare. Apariția de la Dortmund a fost începutul. Vom fi un grup unit anul viitor."

Julian Nagelsmann este susținut de întraga conducere a DFB (Federația Germană de Fotbal): ”Campionatul European de anul viitor este de o importanță enormă pentru fotbalul din Germania în ansamblu. Suntem convinși că Julian Nagelsmann, în calitate de antrenor național, se va asigura că echipa națională își inspiră fanii și că EURO este, de asemenea, un succes sportiv. Julian Nagelsmann este un antrenor remarcabil care își abordează noua sarcină cu cel mai înalt nivel de motivație. Acum ne vom concentra cu toții asupra turneului din vara viitoare și îl vom sprijini pe Julian Nagelsmann cât de bine putem” a transmis președintele Bernd Neuendorf.

”Julian Nagelsmann a fost candidatul nostru preferat ca selecționer atunci când a început căutarea. Nu este doar un expert absolut în fotbal, dar a dovedit deja în toate funcțiile sale - la o vârstă foarte fragedă pentru un antrenor principal - că poate motiva și inspira o echipă și întregul mediu. Focul lui pentru fotbal este vizibil și contagios - la fel ca și în cazul celor doi antrenori asistenți ai săi Benjamin Glück și Sandro Wagner, a căror mare energie am reușit să o experimentez recent. Julian Nagelsmann va fi cu calitățile și personalitatea lui vor juca un rol crucial în a ne asigura că vom experimenta cu toții un mare Campionat European în propria noastră țară în vară.” a comunicat directorul sportiv Rudi Voller.

În octombrie, Nagelsmann și echipa națională vor pleca în turneu în SUA și vor concura împotriva gazdelor viitoarei Cupe Mondiale. În 21 noiembrie (de la ora 20:45) naționala Germaniei va înfrunta Austria, la Viena, în ultimul meci internațional înainte de începerea anului Campionatului European.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!